Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΟΑΕΔ Ελασσόνας απέρριψε πρόταση προσλήψεων ΑμεΑ

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ» ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2022 15:05

Με επιστολή του προς την Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας, την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και τον διοικητή του ΟΑΕΔ καταγγέλλει ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νικόλαος Γάτσας, την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει, απόρριψη αίτησης για πρόσληψη δύο ατόμων με αναπηρία μέσω του

προγράμματος του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Αναλυτικότερα στην επιστολή του ο κ. Γάτσας αναφέρει ότι «θέλω να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου για την απαράδεκτη απόφαση απόρριψης από τον ΟΑΕΔ Ελασσόνας της αίτησης που κατέθεσε επιχείρηση που εδρεύει στον Δήμο μας και αφορά την απασχόληση δύο ατόμων με αναπηρία μέσω του προγράμματος επιχορήγησης θέσεων εργασίας ατόμων με αναπηρία.
Τα δύο άτομα με αναπηρία επρόκειτο να απασχοληθούν στην παροχή υπηρεσιών προς τον Δήμο Ελασσόνας, καθώς έχει συμφωνηθεί ήδη με την επιχείρηση η ανάθεση των αντίστοιχων υπηρεσιών.
Πέραν όμως από την απαράδεκτη καθυστέρηση στην εξέταση του αιτήματος, υπήρξε από το παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Ελασσόνα ένας πρωτοφανής εμπαιγμός της επιχείρησης για την απόφασή της να προσλάβει άτομα που εκ των πραγμάτων έχουν λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης.
Πιο συγκεκριμένα, η ΚΟΙΝΣΕΠ Οικονόμειος, ως φορέας της κοινωνικής οικονομίας που προωθεί την απασχόληση σε τοπικό επίπεδο, κατέθεσε αίτηση στις 2-6-2022 για την πρόσληψη δύο (2) ΑμεΑ. Στις 7 Ιουλίου της ζητήθηκε να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει λάβει ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, η επιχείρηση κατέθεσε τη δήλωση, αλλά της ζητήθηκε να υποβάλει και πάλι τη δήλωση σε συγκεκριμένη φόρμα δήλωσης. Στις 11 Ιουλίου η επιχείρηση υπέβαλε και πάλι την υπεύθυνη δήλωση στην προδιατυπωμένη φόρμα, αλλά η προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Ελασσόνας την απέρριψε αυθημερόν με την αιτιολογία ότι δεν υπεβλήθη σωστά η υπεύθυνη δήλωση.
Αντιλαμβάνεστε ότι η απόφαση αυτή της νεοτοποθετηθείσας προϊσταμένης του ΟΑΕΔ Ελασσόνας γεννά πολλά ερωτηματικά για τη στάση της απέναντι στον Δήμο Ελασσόνας και τους συνεργάτες του.
Καταγγέλλω λοιπόν ενώπιόν σας» τη «στάση της προϊσταμένης του ΟΑΕΔ Ελασσόνας και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτηση της επιχείρησης και να επιχορηγηθούν οι δύο θέσεις απασχόλησης ΑμεΑ» καταλήγει ο κ. Γάτσας.