Μηνύει παρόχους ενέργειας για ανεξόφλητες οφειλές

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ 120 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ *ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΟΧΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2022 15:00

Μηνυτήρια αναφορά θα καταθέσει ο Δήμος Λαρισαίων, από κοινού με άλλους 120 Δήμους της χώρας, κατά δύο εταιρειών παρόχων ενέργειας για ανεξόφλητες οφειλές, και συγκεκριμένα για τη μη καταβολή των ανταποδοτικών δημοτικών τελών, τα οποία λαμβάνουν οι εταιρείες από τους καταναλωτές και δεν τα αποδίδουν στους Δήμους.


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων, σε πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει πληρεξούσιο και να αναθέσει σε δικηγόρο στην Αθήνα τον χειρισμό των διαδικασιών, ο οποίος και έχει αναλάβει την υπόθεση των εταιρειών-εναλλακτικών παρόχων και των υπόλοιπων Δήμων, που θα κινηθούν από κοινού.
Είναι η δεύτερη φορά, που Δήμοι της χώρας, συστρατεύονται για συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος των ανεξόφλητων οφειλών εκατομμυρίων ευρώ των ιδιωτών παρόχων ενέργειας, τα οποία συσσωρεύτηκαν από πολύμηνες ή και χρόνιες καθυστερήσεις.
Οι οφειλές στον Δήμο Λαρισαίων, από πέντε παρόχους ενέργειας ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που είχε παραθέσει πρόσφατα στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θανάσης Αδαμόπουλος, και ο οποίος είχε τονίσει:
«Πρόκειται για ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, με τα οποία ο Δήμος Λαρισαίων καλύπτει έξοδα των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και τις μισθοδοσίες του προσωπικού αυτών των τμημάτων. Η καθυστέρηση στην απόδοσή τους δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας στον Δήμο.
Οι οφειλέτες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να συμμορφωθούν άμεσα και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όπως ορίζει ο νόμος…». Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν από το Ταμείο του Δήμου, η καθυστέρηση των παρόχων ενέργειας στην απόδοση των δημοτικών τελών ανέρχεται από τρεις μήνες έως και έναν χρόνο.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο 3979/2011 «οι πραγματοποιημένες εισπράξεις δημοτικών τελών, δημοτικών φόρων και ΤΑΠ από τη ΔΕΗ ή από τον εκάστοτε εναλλακτικό πάροχο προμηθευτή θα πρέπει να αποδίδονται στον δικαιούχο Δήμο, βάσει εκκαθαριστικής κατάστασης εντός του δεύτερου μήνα στον οποίο λογιστικά ανήκουν οι λογαριασμοί».
Ο Δήμος Λαρισαίων έχει αντιμετωπίσει ξανά το θέμα των ανεξόφλητων οφειλών των παρόχων ενέργειας, προχωρώντας σε αποστολή εξώδικων στις εταιρείες, με κάποιες από αυτές να συμμορφώνονται και να αποδίδουν τα χρωστούμενα ποσά.
Φυσικά το φαινόμενο ορισμένων κακοπληρωτών ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας παρατηρείται να συμβαίνει πολλά χρόνια, σε όλους τους Δήμους της χώρας, με τον Δήμο Λαρισαίων να προχωρά πρώτος το 2019 σε εξώδικα.

Της Λένας Κισσάβου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass