«Θάλασσα και παράδοση» στη Βελίκα

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2022 21:10

Στη Βελίκα, παρουσία αρκετού κόσμου, που βρέθηκε στο ανοιχτό «Θέατρο Θάλασσας» στη θέση «Πλατανιά», έλαβε χώρα, το βράδυ της Κυριακής, μία εκ των πολλών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες, με αφορμή τις παρακλήσεις στην Παναγία, ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός».


Η εν λόγω εκδήλωση, στην πραγματοποίηση της οποίας συνέδραμε για έκτη χρονιά και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιλοκτήτης», περιελάμβανε την από τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο παρουσίαση παραδοσιακών αντιπροσωπευτικών χορών από τα νησιά και τη Μικρά Ασία υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Γεωργίου Γκολέμη.
Οι χορευτές ενθουσίασαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν στην πραγματικά εξαίρετη αυτή χορευτική εκδήλωση, με τίτλο «Θάλασσα και παράδοση», της οποίας ξεχωριστές ήταν οι στιγμές με τις υπέροχες αναφορές στις «Προσφυγοπούλες Παναγιές» και στη σχέση των νησιών της χώρας μας με την Παναγιά που έκανε ο Γιώργος Γκολέμης.
Στο «Θέατρο Θάλασσας» το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ντάγκας και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κορδίλας.
Από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους παραδοσιακές χειροποίητες πίτες των γυναικών της Βελίκας.
Της εκδήλωσης προηγήθηκε, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βελίκα, παράκληση προς την Παναγία από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass