Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2022 15:12

Ιερά Αγρυπνία με τα εγκώμια της Παναγίας στον Αγιο Αχίλλιο
Αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, θα ψαλεί η τελευταία παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό. Η Αγρυπνία περιλαμβάνει τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής και λιτανεύσεως του ιερού

Σκηνώματος της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, καθώς και τις τρεις στάσεις των ΕΓΚΩΜΙΩΝ, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή Εξαποστειλάρια «Απόστολοι εκ περάτων…». Η Αγρυπνία θα τελειώσει περίπου στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και φυσικά οι πιστοί Χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Μεθαύριο Σάββατο 13 Αυγούστου, το πρωί, δεν θα γίνει Θεία Λειτουργία στον Άγ. Αχίλλιο.

*Παρακλήσεις στην Παναγία
Από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου και τις ημέρες που η Αγία μας Εκκλησία έχει ορίσει να τελούνται Ιερές Παρακλήσεις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα τελείται στα Ιερά Μητροπολιτικά Παρεκκλήσια η Παράκληση προς την Παναγία μας ως εξής:
Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος, στην πλατεία Λαού στη Λάρισα, η Ακολουθία θα ξεκινάει στις 20.30.
Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού, η Ακολουθία θα ξεκινάει στις 19.00.
Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης, στο πάρκο του Αλκαζάρ, η Ακολουθία θα ξεκινάει στις 19.00.


*Παρακλήσεις στη Μονή Αγ. Ραφαήλ Πυργετού
Μέχρι και αύριο στις 6:30, θα τελείται η ακολουθία του Εσπερινού και εναλλάξ ο Μικρός και ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ι.Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού.

 

*Μνημόσυνο στον ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης
ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Μεθαύριο Σάββατο 13 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι/-ες επιθυμούν να συμμετάσχουν να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την παράκληση. Επίσης την Κυριακή 21 Αυγούστου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Θαδαίο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass