«Παράθυρο» για αποζημιώσεις στα ρόδια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2022 16:01

Συναντήσεις με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ σε Αθήνα και Λάρισα, για τις ζημιές των παραγωγών ροδιών, είχε ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Ροδιών «Αφροδίτη», Γιώργο Μπιτσαρά, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, στο γραφείο του τελευταίου στην Αθήνα.
Ο Χρήστος Κέλλας τόνισε στον κ. Λυκουρέντζο πως παραγωγοί ροδιών, όπως ολοένα και περισσότεροι αγρότες, βρίσκονται αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα και υφίστανται συχνά ζημιές, οι οποίες είναι απαραίτητο να καλύπτονται με ταχύτητα από τον ΕΛΓΑ. Ο κ. Μπιτσαράς, από την πλευρά του, εξήγησε πως, από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου, οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν πτώση των ανθέων και μείωση της καρπόδεσης και της παραγωγής ροδιών σε ποσοστό 80%, ζητώντας απ’ τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο χορήγησης αποζημίωσης.
Ο κ. Λυκουρέντζος έδειξε κατανόηση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ροδιών και ζήτησε να εξεταστεί το αίτημά τους από τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας, Σπύρο Σπυρόπουλο.
Οι κ. Κέλλας και Μπιτσαράς συναντήθηκαν, εν συνεχεία, με τον κ. Σπυρόπουλο, στο γραφείο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Ροδιών επισήμανε στον κ. Σπυρόπουλο πως, κατά το τρέχον στάδιο της παραγωγής, δεν είναι δυνατόν να επιχειρηθεί νέα καρπόδεση, καθώς απαιτούνται 160 μέρες για τη δημιουργία ποιοτικών καρπών και, ως εκ τούτου, λόγω του μικρού βιολογικού κύκλου, το προϊόν της συγκομιδής δεν θα είναι εμπορεύσιμο.
Ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας άκουσε το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι οι εκτιμητές του Οργανισμού θα σπεύσουν για επιτόπιες εκτιμήσεις, ώστε να προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία, για την ενδεχόμενη χορήγηση αποζημιώσεων.
Ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ τόνισε, ακόμη, πως, τα τελευταία χρόνια, οι παραγωγοί του Νομού Λάρισας έχουν αντιμετωπίσει πολλές φορές ακραία καιρικά φαινόμενα, υπογραμμίζοντας ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής εντείνονται σε όλο τον κόσμο και ο ΕΛΓΑ καλείται αναλόγως να ανταποκριθεί σε αυτήν την πραγματικότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass