Σε ιδιώτη η καθαριότητα του Αμπελώνα

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2022 21:21

Σε ιδιωτική εταιρεία αποκομιδής απορριμμάτων καταφεύγει για το επόμενο δίμηνο ο Δήμος Τυρνάβου για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες καθαριότητας στην περιοχή του Αμπελώνα μετά τη διαπίστωση ότι αδυνατεί με τον μηχανισμό του να παρέχει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στους

δημότες του.
Την απόφαση για τη συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία έλαβε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, αποδεχόμενη τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, που διαπιστώνει ότι ο Δήμος Τυρνάβου αδυνατεί να εκτελέσει τις υπηρεσίες συλλογής και μεταφοράς αστικών στερεών αποβλήτων στη Δ.Ε. Αμπελώνα με ίδια μέσα, εξαιτίας σοβαρής βλάβης απορριμματοφόρου, που δεν του επιτρέπει να κινηθεί.
Παράλληλα, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος επικαλείται αδυναμία του Τμήματος Καθαριότητας να ολοκληρώσει το έργο της καθαριότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού του συγκεκριμένου τμήματος λόγω καλοκαιρινών κανονικών αδειών και αδειών λόγω Covid, δεδομένου ότι «στην Υπηρεσία δεν υπηρετεί πλεονάζον προσωπικό - οδηγοί και συνοδοί απορριμματοφόρου.
Με δεδομένη την αδυναμία της Υπηρεσίας Καθαριότητας να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες αυξημένες ανάγκες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε την πρόταση για ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη. μειοψηφούντος του δημοτικού συμβούλου Αθανασίου Αμάρι Σάμερ. ο οποίος δήλωσε ότι διαφωνεί «όπως και παλαιότερα σε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την εν λόγω ανάθεση» και ζήτησε να ενημερωθεί για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και «αν θα γίνει με τη σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας ή με εντολή Δημάρχου».
Σημειώνεται ότι η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία αφορά την αποκομιδή αστικών στερεών αποβλήτων του Αμπελώνα και τη μεταφορά τους στον Χ.Υ.Τ.Α. της Κοινότητας Παραποτάμου για χρονικό διάστημα οκτώ εβδομάδων από την υπογραφή της σύμβασης. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 27.123,72 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ, πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί στον φετινό προϋπολογισμό του Δήμου Τυρνάβου.
Η αποκομιδή αστικών στερεών αποβλήτων περιλαμβάνει την αποκομιδή 589 κάδων απορριμμάτων, εκ των οποίων οι 447 στον Αμπελώνα, 45 στον Βρυότοπο, 51 στα Δελέρια και 46 στη Ροδιά. Με την ανάθεση σε ιδιώτη θα πραγματοποιείται 6 ημέρες την εβδομάδα με ένα απορριμματοφόρο, το οποίο θα εκτελεί τα προγράμματα μετά από υπόδειξη της αρμόδιας υπηρεσίας ως ακολούθως:
Δευτέρα-Πέμπτη: Κέντρο, Σαρακίνα, Μπακοπουλέικα έως όρια Βρυοτόπου.
Τρίτη-Παρασκευή: Κέντρο, Τρέμί Μαχαλά, Προφήτης Ηλίας, Αγ. Κων/νος, Καρκατζί (+Λαϊκή κάθε Παρασκευή).
Τετάρτη-Σάββατο: Κέντρο Αμπελώνα, Βρυότοπος, Δελέρια, Ροδιά.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass