Είδε ξανά φως η κλινική

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ * ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2022 15:05

Μπορεί θεσμική να μην ήταν, λύση όμως δόθηκε τελικά χθες στο πρόβλημα που προκλήθηκε με τη διακοπή ρεύματος σε κλινική της Λάρισας. Η κλινική επανασυνδέθηκε με το ηλεκτρικό ρεύμα μετά από ατέλειωτες ώρες αγωνίας για την ασφάλεια των 74 ασθενών, αλλά και συνεχών διαβουλεύσεων του διευθυντή της με αρχές και τον πάροχο του ηλεκτρικού ρεύματος, υπερβαίνοντας ακόμα και τα όρια της λογικής!


Με αφορμή την περιπέτεια της κλινικής ο Λαρισαίος πρώην υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης με δημόσια παρέμβασή του ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υγείας, ώστε να επέλθει νομοθετική πρωτοβουλία για τη μελλοντική αποφυγή τέτοιων «επονείδιστων» καταστάσεων.
Νωρίς χθες το απόγευμα η μικτή παθολογική κλινική στο Κέντρο της Λάρισας μετά τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με προχθεσινή απόφαση του παρόχου επανασυνδέθηκε με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, αφού προηγουμένως σε ένδειξη καλής θέλησης εξόφλησε και το υπόλοιπο ποσό της οφειλής, που είχε ρυθμίσει, και υπέγραψε νέα σύμβαση με τον ίδιο πάροχο.
Με τον κλινικάρχη να συνεχίζει να θεωρεί ακατανότητο και πέραν κάθε λογικής την αδυναμία των αρχών να δώσουν λύση στο πρόβλημα προκειμένου να μην απειληθεί η νοσηλεία 74 ασθενών, η οποία δεν απειλήθηκε τελικά στη διάρκεια της 24ωρης διακοπής, καθώς η γεννήτρια λειτούργησε ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της κλινικής.

Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ
Στο μεταξύ άμεση υπήρξε η αντίδραση του βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος ζήτησε από την Κυβέρνηση άμεση παρέμβαση για απαγόρευση διακοπής παροχής ρεύματος λόγω οφειλών σε δομές υγείας.
«Το ζήτημα που αναδείχθηκε σήμερα, σχετικά με Κλινική στην Λάρισα, όπου κινδύνευσαν 74 ασθενείς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, εξαιτίας της απόφασης ιδιωτικού παρόχου για διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, πρέπει να κινητοποιήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υγείας, ώστε να θέσει με σειρά μέτρων ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος σε ιδιώτες και επιχειρήσεις και να τροποποιήσει τις διατάξεις που προβλέπουν τη διαδικασία και τους λόγους διακοπής της ηλεκτροδότησης» τονίζει με δήλωσή του ο κ. Κόκκαλής και προσθέτει: «Είναι ανήκουστο να επιτρέπεται σε πάροχο ενέργειας να διαπραγματεύεται την επαναφορά της ηλεκτροδότησης και να προβαίνει σε οικονομικές συμφωνίες κάνοντας «παζάρια» πάνω από τη ζωή και την υγεία 74 ασθενών. Θα έπρεπε να έχει θεσμοθετηθεί ήδη η απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης σε δομές υγείας, ως η απόδειξη ότι η ζωή και η υγεία υπερτερούν έναντι οποιασδήποτε οικονομικής επιδίωξης και συμφερόντων.
Ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υγείας, ώστε να επέλθει νομοθετική πρωτοβουλία για την μελλοντική αποφυγή τέτοιων επονείδιστων καταστάσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass