Συστάσεις για αλλαγή όρων στον διαγωνισμό για τον εσωτερικό δακτύλιο Λάρισας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2022 16:40
ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ

Συστάσεις για τη βελτίωση των όρων του διαγωνισμού του έργου «Ολοκλήρωση εσωτερικού δακτυλίου Λάρισας», που αφορούν στην οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια, καθώς και στην τεχνική και επαγγελματική ικανότητα των υποψήφιων εταιρειών, που θα διεκδικήσουν το έργο, καταθέτει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών, στον Δήμο Λαρισαίων.


Συγκεκριμένα, τη σχετική επιστολή του προς τον Δήμο Λαρισαίων καταθέτει τις ενστάσεις του, για τους παρακάτω όρους: «Οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια:
 (γ) Επιπλέον, και προκειμένου να είναι σαφές ότι οι οικονομικοί φορείς έχουν επαρκή οικονoμικά μέσα για να εκτελέσουν τη σύμβαση, οι οικονομικοί φορείς οφείλουν να διαθέτουν/παρέχουν πληροφορίες για τα παρακάτω οικονομικά μεγέθη :
i. Μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών για τα έτη 2018-2019-2020 ίσο τουλάχιστον με τον προϋπολογισμό του δημοπρατούμενου έργου (χωρίς ΦΠΑ).
ii. Τρεις κερδοφόρες ετήσιες χρήσεις (προ φόρων) στα αποτελέσματα χρήσης για τα έτη 2018-2019-2020.
iii. Ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματικών κινδύνων σε ισχύ, τουλάχιστον 3.000.000,00€, η οποία να καλύπτει εν γένει την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του οικονομικού φορέα.
Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα:
 (β) Επιπλέον, και προκειμένου να είναι σαφές ότι οι οικονομικοί φορείς έχουν την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την έγκαιρη και έντεχνη εκτέλεση της σύμβασης (που αφορά οδούς στο κέντρο της πόλης με μεγάλη κυκλοφορία, πληθυσμιακή πυκνότητα και επιβαρυμένες χρήσεις γης) θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει κατά την τελευταία πενταετία (2017-2018-2019-2020-2021) ή να έχουν σε εξέλιξη, έργα αστικής ανάπλασης
(ανακατασκευή οδών εντός σχεδίου πόλης και κατοικημένων περιοχών με την εκτέλεση αντίστοιχων ομάδων εργασιών με την παρούσα σύμβαση) με αξία προϋπολογισμού (αθροιστικά) ίση ή μεγαλύτερη με τον προϋπολογισμό μελέτης του προς δημοπράτηση έργου».
Ο Σύνδεσμος, σημειώνει ότι, τα παραπάνω, «έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές της αναλογικότητας και της ίσης μεταχείρισης, και κατά συνέπεια ζητάμε την άμεση απόσυρση και την τροποποίησή της με απάλειψη των μη σύννομων όρων ώστε να επιτευχθεί ουσιαστικός ανταγωνισμός κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, εις όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass