Επιστρέφει το Παζάρι των Φαρσάλων

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ *ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2022 21:10

Ξεκινάει σήμερα η εμποροπανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου στα Φάρσαλα, η οποία συγκεντρώνει εμπόρους από ολόκληρη την Ελλάδα.


Ο ιστορικός αυτός οικονομικό-κοινωνικός θεσμός οκταήμερης διάρκειας, ξεκινά από σήμερα, παραμονή της εορτής της Παναγίας 14 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου, γνωστός από παλιά ως «παναΐαπαζάρ», και μετρά περισσότερα από 400 χρόνια ζωής.
Μετά από δύο χρόνια απουσίας – η τελευταία πραγματοποιήθηκε το 2019 – λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επιστρέφει ένα έθιμο ετών που αγαπούν τόσο οι Φαρσαλινοί όσο και αυτοί που το επισκέπτονται από τις γύρω περιοχές.
Στο παζάρι εκτός από τον ξακουστό Χαλβά Φαρσάλων, την πώληση τοπικών προϊόντων και τις καθιερωμένες ψησταριές, θα υπάρχουν πλανόδιοι πωλητές με τσάντες, ρούχα, εσώρουχα, παιχνίδια, είδη προικός και προϊόντα με χαμηλό κόστος κ.ά. προϊόντα. Οι περισσότεροι πλανόδιοι πωλητές κατέφτασαν στην πόλη, πριν λίγες μέρες.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Απελευθέρωσης της πόλης των Φαρσάλων (15-8-1881) θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στα Φάρσαλα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Παραμονή της εορτής στις 14 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Επιταφίου της Παναγίας. Στις 8:45 μ.μ. θα γίνει η προσέλευση των επισήμων. Στις 9:15 μ.μ. θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας σε οδούς της ενορίας, ενώ στις 11 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νυκτερινή κατανυκτική Θεία Λειτουργία.
Αύριο Δευτέρα 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Παναγίας, στις 07:00 π.μ. θα γίνει η έναρξη του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Στις 8 π.μ η έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου, στις 10:00 π.μ θα ξεκινήσει η προσέλευση των επισήμων και στις 10:15 π.μ. θα ξεκινήσει η επίσημη Δοξολογία. Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον εκπαιδευτικό και διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, κ. Σωτήρη Αγγελακόπουλο.
Αμέσως μετά, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία «15ης Αυγούστου» (παραπλεύρως του Ι.Ν.), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των Τοπικών Αρχών και θα κατατεθούν στεφάνια από τους: δήμαρχο Φαρσάλων, εκπρόσωπο της Περιφέρειας, ανώτερο στρατιωτικό διοικητή Φρουράς Φαρσάλων, διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων για την απελευθέρωση της πόλης των Φαρσάλων (1881) και στις 7:30 μ.μ. θα γίνει η υποστολή της σημαίας.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass