Παιδεία ίσων ευκαιριών για μαθητές Ρομά

ΣΕ ΠΟΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2022 15:03

Με στόχο την παροχή παιδείας ίσων ευκαιριών, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες

της περιοχής ευθύνης της, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση και αποκλεισμό, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας αποφάσισε την προσφορά ορισμένων ιδιαίτερων δυνατοτήτων στους μαθητές και τις μαθήτριες που προέρχονται από τις οικογένειες των Ρομά, προκειμένου να αρθούν δυσκολίες που υφίστανται και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη φοίτηση των παιδιών αυτών με τη δημιουργία καταλληλότερων προϋποθέσεων ισότιμης ένταξής τους στο σχολικό περιβάλλον.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε από το σχολικό έτος 2022-2023 να αρθεί, λόγω ιδιαιτεροτήτων, ο περιορισμός της χωροταξικής κατανομής των μαθητών και μαθητριών Ρομά που ανήκουν ως τώρα στα 11ο και 33ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας, καθώς και στα 2ο και 31ο Νηπιαγωγεία Λάρισας και η παροχή του δικαιώματος εγγραφής ή μετεγγραφής τους κατά προτεραιότητα και στις παρακάτω σχολικές μονάδες της Λάρισας, όταν η επιλογή αυτή αποβαίνει προς το συμφέρον της μαθητικής προόδου και εξυπηρετεί την οικογένειά τους:
Δημοτικά: 31ο Δημοτικό Σχολείο, 20ό Δημοτικό Σχολείο, 38ο Δημοτικό Σχολείο, 6ο Δημοτικό Σχολείο, 29ο Δημοτικό Σχολείο, 15ο Δημοτικό Σχολείο, 43ο Δημοτικό Σχολείο, 12ο Δημοτικό Σχολείο.
Νηπιαγωγεία: 22ο Νηπιαγωγείο, 12ο Νηπιαγωγείο, 16ο Νηπιαγωγείο, 7ο Νηπιαγωγείο, 32ο Νηπιαγωγείο, 35ο Νηπιαγωγείο,19ο Νηπιαγωγείο, 10ο Νηπιαγωγείο, 48ο Νηπιαγωγείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής ή μετεγγραφής, εκτός των ανωτέρω, και σε οποιαδήποτε άλλη σχολική μονάδα του Δήμου Λαρισαίων επιθυμούν. Επίσης, θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών και των μαθητριών από και προς την περιοχή κατοικίας τους στη σχολική μονάδα επιλογής.
Στο πλαίσιο αυτό, «προτρέπουμε και ενθαρρύνουμε τους γονείς και κηδεμόνες που ανήκουν στην κοινότητα Ρομά της πόλης μας να μελετήσουν τη νέα αυτή δυνατότητα που τους προσφέρεται και να την αξιοποιήσουν, καθώς κρίνεται προς το συμφέρον των παιδιών τους».
Τις αιτήσεις μπορούν να τις προμηθευτούν από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, από την Κοινότητα Ρομά και από τις σχολικές μονάδες και αφού τις συμπληρώσουν, έχουν τη δυνατότητα να τις καταθέσουν είτε στη σχολική μονάδα φοίτησης είτε στη σχολική μονάδα που επιλέγουν να εγγραφούν είτε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass