Χωρίς αυτοκίνητο σήμερα η Λάρισα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 π.μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 2.30 μ.μ. - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2022 8:08

Διαφορετική εικόνα αναμένεται σήμερα να έχει, από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι, ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Λάρισας, καθώς θα γίνει η κορυφαία δράση της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο», που εντάσσεται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», με θέμα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι».
Από τις 8 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι θα υπάρχουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Παπαναστασίου – Κύπρου – Ολύμπου – Δήμητρας – Μελετίου – Πολυκάρπου – Βενιζέλου – Φιλελλήνων και Αθανασίου Διάκου. Αυτό σημαίνει πως οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και να βρουν εναλλακτικές διαδρομές. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα που ξεκίνησε από προχθές, Παρασκευή, συνεχίστηκε χθες με τη λειτουργία πίστας δεξιοτεχνίας για ποδήλατα, αφιερωμένη στους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών και άλλες δράσεις για παιδιά, ενώ λειτούργησε και έκθεση ποδηλάτων και ηλεκτρικών πατινιών.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν με αφορμή τη σημερινή «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» είναι οι εξής: Απαγορεύεται κατά τις ώρες 08:00 έως 14:30 η διέλευση κάθε είδους οχήματος, στις οδούς: Παπαναστασίου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μανδηλαρά έως Κύπρου και στις καθέτους αυτής, Κύπρου στο τμήμα μεταξύ των οδών Σκαρλάτου Σούτσου έως Ολύμπου, Ολύμπου στο τμήμα μεταξύ των οδών Κύπρου έως Βενιζέλου, Δήμητρας στο τμήμα μεταξύ των οδών Γεωργιάδου έως Βενιζέλου και στις καθέτους αυτής, Μελετίου – Πολυκάρπου στο τμήμα αυτής από Μανωλάκη έως τέλος Πολυκάρπου, Βενιζέλου στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ολύμπου έως Φιλελλήνων και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παραπλεύρως, Φιλελλήνων στο τμήμα μεταξύ των οδών Βενιζέλου έως Κύπρου, Αθ. Διάκου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ανθ. Γαζή έως Παπαναστασίου. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων».
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα, οι δράσεις που προγραμματίζονται να γίνουν έχουν ως εξής:
11 π.μ.-3 μ.μ. και 6-9 μ.μ.: «HERO 2030» πίστα δεξιοτεχνίας για ποδήλατα, αφιερωμένη στους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.
11 π.μ.-3 μ.μ. και 6-9 μ.μ.: «Από το σπίτι στο σχολείο». Εκπαιδευτικό επιδαπέδιο φιδάκι.
11 π.μ.-12 το μεσημέρι: «Είσαι 3-5 ετών; Έλα για ποδήλατο!», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων. 10.30 π.μ.-1 το μεσημέρι: Ποδηλατικός διασυλλογικός αγώνας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Α.Σ. Πηνειό.
1 με 2 μ.μ.: Λαϊκός ποδηλατικός αγώνας για παιδιά 8 έως 15 ετών σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Α.Σ. Πηνειό.
11 π.μ.-1 μ.μ.: «Στην πλατεία για παραδοσιακά παιχνίδια», σε συνεργασία με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.
11 π.μ.-1 μ.μ.: Γνωριμία με το τένις με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.
11 π.μ.-3 μ.μ. και 6-9 μ.μ.: Επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια Subbi Heo, σε συνεργασία με τον Α.Ε.Σ. Λάρισα. Πινγκ-Πονγκ, σε συνεργασία με τη ΔΥΜΑΜΗ Α.Σ. Λάρισας. Σκάκι, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας.
11 π.μ.-10 μ.μ.: Έκθεση ποδηλάτων και ηλεκτρικών πατινιών, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass