Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δυναμική αντεπίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική»

Προσκλητήριο αγώνα από το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Ελένη Μπέλλου

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2022 15:10

«Τα συνθήματα, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ διαλαλούν την πραγματική αμφισβήτηση κι απόρριψη του σάπιου κατεστημένου, διαλαλούν τη ρεαλιστική ελπίδα και αισιοδοξία για τη ζωή, δημιουργούν κλίμα ευφορίας που να οδηγεί στην ανάταση, στη συντροφικότητα μιας ανατρεπτικής θέλησης και δράσης, έτσι ώστε να δένεται η ατομική ευχαρίστηση και ικανοποίηση με την ικανοποίηση που φέρνει η πραγματοποίηση συλλογικών - κοινωνικών στόχων» τόνισε το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Ελένη Μπέλλου μιλώντας στην πολιτική συγκέντρωση που έγινε το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα.


Κεντρικό σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ ήταν «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό. Σοσιαλισμός, η απάντηση του 21ου αιώνα» με το στέλεχος του ΚΚΕ να τονίζει στην κεντρική πολιτική ομιλία να τονίζει πως «το ΚΚΕ και η Νεολαία του, η ΚΝΕ, έχουν ρίζες βαθιές στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, μεταναστών και προσφύγων.
Πρωτοστατούμε σε μαθητικούς - φοιτητικούς αγώνες όπως πρόσφατα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, πρωτοστατούμε σε εργατικές απεργίες και αγροτικά μπλόκα και αγώνες των αυτοαπασχολούμενων για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, για διεκδίκηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Υψώσαμε το ανάστημά μας για την καταδίκη του ρατσισμού και του φασισμού, χωρίς να εφησυχάζουμε».
«Από αυτό το βήμα του Φεστιβάλ» τόνισε η κα Μπέλλου «καλούμε εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχους, μαθητές - φοιτητές, καλούμε ιδιαίτερα τις γυναίκες, να οργανώσουμε μια δυναμική αντεπίθεση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική αλλά και σε κάθε πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, παίρνοντας μέρος στην προκηρυγμένη απεργία - συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη».
Το διήμερο φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τη μουσική, αφηγηματική, χορευτική παράσταση «Η Σμύρνη μάνα καίγεται…», ενώ ακολούθησε συναυλία με τους «Aladala Band» και λαϊκό γλέντι.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα