Το μέλλον της Λάρισας, μια βιώσιμη πόλη

*Δρόμοι άδειοι από αυτοκίνητα και γεμάτοι από ποδήλατα χθες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας * Την Πέμπτη η ποδηλατοβόλτα

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2022 15:20

Με ποδηλατικούς αγώνες με τη συμμετοχή παιδιών που απόλαυσαν κεντρικούς δρόμους την Λάρισας χωρίς αυτοκίνητο συνεχίστηκαν χθες στην Κεντρική πλατεία οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων με ένα πρόγραμμα πλούσιων δράσεων των Αντιδημαρχιών Βιώσιμης Κινητικότητας και Παιδείας του Τμήματος Αθλητισμού της ΔΗΚΕΛ και τις Δημοτικές Κοινότητες.

Στο πλαίσιο των χθεσινών εκδηλώσεων της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο», για πολλές ώρες απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους που κατακλύσθηκαν από νεαρούς ποδηλάτες με δράσεις που στοχεύουν στην προαγωγή αλλαγής νοοτροπίας στο θέμα της μετακίνησης.
Με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Δημ. Δεληγιάννη, σε δηλώσεις του να σημειώνει την ανάγκη δημιουργίας διαφορετικής συνείδησης και εκπαίδευσης των νέων στα θέματα των μετακινήσεων προκειμένου η Λάρισα να αποτελέσει μια βιώσιμη πόλη.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης με τη συμμετοχή παιδιών αναβίωσαν παραδοσιακά παιχνίδια (κουτσό, σχοινάκι) όπως επίσης, τένις, σκάκι, ποδοσφαιράκι σάλας, ενώ λειτούργησε πίστα δεξιοτεχνίας (HERO 2030) αφιερωμένη στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και ποδηλασία για μικρά παιδιά.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με διασυλλογικό αγώνα ποδηλασίας (παιδιά 8 -13 ετών) και με λαϊκό ποδηλατικό αγώνα (παιδιά 8-15 ετών), αγώνες που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Α.Σ. Πηνειό.
Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται μεγάλη ποδηλατοβόλτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass