Συγκέντρωση ενάντια στον φασισμό

*Με αφορμή τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2022 16:00

Καταδικάζοντας την κρατική βία και διαδηλώνοντας ενάντια στον φασισμό, μέλη της Κατάληψης Ντουγρού, της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συμμετείχαν χθες σε αντιφασιστική συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γ. Ρουπακιά.

Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία «αυτόν τον Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και 4 από τη δολοφονία του Ζακ/Zackie που δολοφονήθηκε με τον πιο βάναυσο και αποτρόπαιο τρόπο, στο κέντρο της Αθήνας, από μαγαζάτορες και αστυνομικούς, μπροστά σε δεκάδες βλέμματα κοινωνικής απραξίας
Όμως αυτόν τον Σεπτέμβρη δεν θα κατέβουμε στον δρόμο για τον Παύλο και τον Ζακ. Παρόλο που πάντα κουβαλάμε τους νεκρούς μας στις μάχες που δίνουμε στο όνομά τους. Αυτόν τον Σεπτέμβρη: Θα κατέβουμε στον δρόμο μαζί και για τους φοιτητές, που μέρες και νύχτες τώρα, ορθώνουν τα γυμνά τους σώματα, απέναντι στους ρόμποκοπ της αστυνομίας, αντιστεκόμενοι στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και στον νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, που επιβάλλει την αγοραία λογική στη λειτουργία της εκπαίδευσης.
Θα κατέβουμε στον δρόμο απέναντι στη θανατοπολιτική, που ορίζει, ταξινομεί και απαξιώνει τη ζωή, μέσα από νόρμες εθνοτικές, φυλετικές, ταξικές, έμφυλες, σεξουαλικές και αρτιμέλειας. Θα κατέβουμε στον δρόμο απέναντι στην κατάσταση εξαίρεσης, που έχει επιβληθεί για τους πρόσφυγες νομιμοποιώντας την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τις εγκληματικές πολιτικές του κράτους στα σύνορα.
Θα κατέβουμε στον δρόμο απέναντι στον νεοφιλελεύθερο κοινωνικό δαρβινισμό του «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», που εγκαινιάζει νέους Καιάδες για τους περιττούς, δηλαδή όσους δεν θα τα καταφέρουν λόγω της ταξικής τους θέσης, αποδίδοντας πάλι ατομική ευθύνη». Η αντιφασιστική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass