ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Οι ΑΠΕ μονόδρομος για την ενεργειακή αυτάρκεια

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2022 15:00

«Η ενεργειακή ασφάλεια και αυτάρκεια της χώρας συνιστούν εθνικούς στρατηγικούς στόχους, τους οποίους η Κυβέρνησή μας υπηρετεί με προσήλωση και συνέπεια. Χάρη στους ανεξάντλητους φυσικούς πόρους, που διαθέτει η ελληνική επικράτεια, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν την ιδανική επιλογή, προκειμένου να καταστήσουμε την πατρίδα μας ενεργειακά αυτοδύναμη.


Με έργα και όχι ευχολόγια, υπολογίζουμε ότι, μέχρι το 2030, 60% της εγχώριας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας θα καλύπτεται από τις ΑΠΕ. Αξιοποιώντας την ιδιαίτερα ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία που εκπέμπεται στη χώρα μας 8 μήνες τον χρόνο, αλλά και τη δύναμη του ανέμου, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε με ταχύ βηματισμό στον δομικό μετασχηματισμό του ενεργειακού μας τομέα».
Τα ανωτέρω επισήμανε σε δήλωσή του, ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο της ημερίδας για το μέλλον των ΑΠΕ, με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, η οποία συνδιοργανώθηκε στην πόλη της Λάρισας από την εφημερίδα «Ελευθερία» και τη Θεσσαλική Ραδιοφωνία Τηλεόραση – «TRT».
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος στα μέτρα, που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, τόνισε τα εξής: «Η Κυβέρνηση, απ’ την αρχή της κρίσης, έχει λάβει μέτρα στήριξης των καταναλωτών, παρεμβαίνοντας στην αγορά ενέργειας και ωθώντας την E.E. να καταρτίσει το σχέδιο REPowerEU. Προσδοκούμε ότι η απεξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα συνιστά εφικτό στόχο, που θα συνδυαστεί με την ανάσχεση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Πέρα από τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος και την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, η Κυβέρνηση εργάζεται αδιάλειπτα για την «πράσινη» μετάβαση, η οποία θα μεταβάλλει θετικά τις ισορροπίες στο επίπεδο της ενεργειακής ασφάλειας».
Ο Χρήστος Κέλλας, τέλος, χαρακτήρισε την ημερίδα ως «ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη», υπογραμμίζοντας πως αφορά το μέλλον του τόπου μας και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass