Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2022 15:06

Εναρξη εργαστηρίων στο Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. ΟΚΑΝΑ Λάρισας και το «Εργαστήρι Ζωής»

οργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ας ξανασυναντηθούμε» το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στην αυλή του νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Μανωλάκη, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των εργαστηρίων γα τη νέα σχολική χρονιά.


Εκδήλωση γνωριμίας με τον κόσμο των ευχών

Αύριο Παρασκευή και ώρα 18:00, το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, διοργανώνει την εκδήλωση ενημέρωσης «Κατ’ Ευχήν». Στόχος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, είναι η γνωριμία με το έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού και με τον μαγικό κόσμο των ευχών!


Εγκαινιάζει ανακαινισμένο Οικοτροφείο ο Μητροπολίτης

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερώνυμος, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Εστίας Θηλέων της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου θα εγκαινιάσουν το ανακαινισμένο κτίριο για τη λειτουργία του ως Οικοτροφείο. Το Οικοτροφείο βρίσκεται στη συνοικία της Ανθούπολης (Κυθήρων και Πρεβέζης 5Α γωνία), ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί.


Βραδιά νυχτερίδων στον Ολυμπο

«Βραδιά νυχτερίδων» θα πραγματοποιηθεί την ερχομένη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην έδρα της Μ.Δ. Εθνικού Πάρκου Ολύμπου στο Λιτόχωρο Πιερίας. Η βραδιά, όπου θα ξεκινήσει στις 17:30 περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, ενημερωτικές ομιλίες, καθώς και πεζοπορία με παρατήρηση νυχτερίδων, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι/-ες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη δουλειά των ερευνητών για τη μελέτη των εκπληκτικών αυτών θηλαστικών.


Αγρυπνία την Κυριακή στον Αγ. Αχίλλιο

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 9.15 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Αγ. Αχίλλιο για την εορτή της Μεταστάσεως του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Τη Δευτέρα το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

 Τιμούνται Πεσόντες στην κατοχή στο Ελευθέριο

Ο Δήμος Κιλελέρ και το Τοπικό Συμβούλιο Ελευθερίου διοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη των 43 κατοίκων που φονεύθηκαν από τα Ναζιστικά Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής την 24/09/1943. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στον χώρο του μνημείου της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου.

 

Η επίδραση του ελαιόλαδου της Μαγνησίας στη μακροζωία
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΤΕΛΕΟ

Ο Δήμος Αλμυρού και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Παραδοσιακών Ελαιώνων Νοτιοδυτικής Μαγνησίας «OLIVETO MAGNES» διοργανώνουν εκδήλωση, σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πτελεού, κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης της βιοδραστικότητας της σύστασης του ελαιόλαδου των παραδοσιακών ελαιώνων ΝΔ Μαγνησίας και της επίδραση τους στην ανθρώπινη υγεία και μακροζωία.
Την εν λόγω μελέτη έχει αναλάβει και πραγματοποιεί το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την εποπτεία του καθηγητή, κου Δ. Κουρέτα, θα έχει συνολική διάρκεια τριών ετών, τελεί υπό την αιγίδα και χρηματοδοτείται καθ’ ολοκληρία από τον Δήμο Αλμυρού.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τον πρώτο κύκλο μελέτης αντιπροσωπευτικά δείγματα ελαιόλαδου των παραγωγών της περιοχής υποβλήθηκαν στα αυστηρά και λεπτομερή πρωτόκολλα ελέγχου, στα οποία υποβάλλεται κάθε προϊόν, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από την Ε.Ε. Κανονισμό Πιστοποίησης AFQ της FOODOXYS (Τεχνοβλαστού του Παν/μιου Θεσσαλίας), για την εκτίμηση της ικανότητας της σύστασής του να εξουδετερώνει ένα πλήθος συνθετικών και φυσικών ελεύθερων ριζών. Παράλληλα, ελέγχθηκε η ικανότητα πρόληψης βλαβών στο DNA, επαγόμενων από τη δράση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μεταλλάξεις. Τέλος, εκτιμήθηκε η ικανότητα να προστατεύει σημαντικά ενδογενή βιομόρια, από οξειδωτικές βλάβες που συνδέονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και συσχετίζονται σε μελέτες με καρδιαγγειακά νοσήματα, νευρολογικές παθήσεις και τον καρκίνο. Κατά το πέρας της εν λόγω μελέτης ο ελαιώνας της ΝΔ Μαγνησίας θα λάβει το Ειδικό Σήμα Ευρωπαϊκής Πιστοποίηση AFQ και θα είναι από τους πρώτους ελαιώνας παγκόσμια που θα υποβληθούν σε αυτού του είδους τα πρωτόκολλα. Το σήμα θα αναδείξει τεκμηριωμένα και αδιαμφισβήτητα την αξία των τοπικών ελαιοκομικών προϊόντων ενισχύοντας σημαντικά την προστιθέμενη εμπορική αξία της ελιάς και του ελαιόλαδου της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Παράλληλα, θα αποτελέσει εξαιρετικό εργαλείο προβολή της Τοπικής Ελαιοκομίας και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων της σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Την ερχόμενη Πέμπτη η σύσκεψη
φορέων - σωματείων του ΕΚΝΛΤην ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη και όχι σήμερα, όπως αρχικά ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη Σωματείων - Φορέων που οργανώνει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για «την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και για την προστασία του εισοδήματος και της ζωής».
Η σύσκεψη θα γίνει στις 7:00 μ.μ. στον ίδιο χώρο (αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων ΕΚΝΛ).

 

Εκδρομή από τις «Φίλες της Αγάπης»
Οι «Φίλες της Αγάπης» διοργανώνουν με χαρά την πρώτη τους ημερήσια εκδρομή, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στα χωριά Περτούλι και Νεραϊδοχώρι. Η εκδρομή είναι βασικά και η πρώτη τους απόδραση μετά από δύο χρόνια αδράνειας εξαιτίας του κορονοϊού και καλούνται οι φίλες και οι φίλοι του Συλλόγου να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται και να περάσουν μια ευχάριστη μέρα στο πράσινο και μακριά από τις καθημερινές τους ασχολίες. Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2410-250.907.

 

Εγγραφές στα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στην Αγιά
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο παράρτημα Αγιάς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Πληροφορίες στον υπεύθυνο καθηγητή, πρωτοψάλτη, Λεμονόπουλο Γεώργιο, στα τηλέφωνα 6984-720.536, 6974-720.536.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass