Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2022 15:15

Σχολικά είδη σε μαθητές


ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Σχολικά είδη μοίρασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε παιδιά δικαιούχων της Δομής, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Προσφέρθηκαν σχολικές τσάντες, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, γραφική ύλη, σχολικά βοηθήματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.
Στόχος της δράσης είναι όλα τα παιδιά να ξεκινήσουν ομαλά το σχολείο ώστε κανένας μαθητής να μη μείνει χωρίς τα απαραίτητα σχολικά είδη για τη νέα χρονιά.
Η διανομή έγινε στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τα στελέχη της.
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Σωτήρης Βούλγαρης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, ενώ παράλληλα τόνισε «ότι κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη βρισκόμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και αιτούνται στήριξη».
Επιπλέον ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους απλούς πολίτες για τη συνεισφορά τους στην προσπάθεια αυτή, επισημαίνοντας ότι σχολικά είδη θα μοιράζονται και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μία από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.
Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ.: 2410-255.876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

Σε λειτουργία το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
Συνεχίζεται η λειτουργία του Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης εντός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ. Όπως σημειώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, κεντρικός στόχος του Γραφείου είναι η στήριξη των κατοίκων στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε προσωπικό, διαπροσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.
Το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δήμου Κιλελέρ λειτουργεί στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των Δημοτών με ιδιαίτερη έμφαση στους πληθυσμούς που βιώνουν έντονες κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες.
Το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης συνεργάζεται και παραπέμπει όταν κρίνεται απαραίτητο σε άλλες δομές ψυχικής υγείας όμορων Δήμων και οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν.
Αρμόδια για την παροχή των υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης είναι η ψυχολόγος - εκπ. στη Συστημική Προσέγγιση και Οικογενειακή Θεραπεία, κα Αντιγόνη Ζήση, στέλεχος της δομής του Κέντρου Κοινότητας. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και ραντεβού, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 8:00 έως τις 14:00 στο τηλέφωνο 2410-971.675. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας στον Πλατύκαμπο.

«Δρώντας ως φίλος»
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει και πάλι φέτος (μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω κορονοϊού) την εθελοντική δράση «Δρώντας ως φίλος», για τη στήριξη των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους. Οι εθελοντές περνούν κάποιες ώρες κάθε βδομάδα με παιδιά ή ενήλικες με αυτισμό ή τους συνοδεύουν στις εξόδους τους. Οι εθελοντές που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καλούνται να αποστείλουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα έως και την Παρασκευή 30/9 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: drontas@autismthessaly.gr.
Οι οικογένειες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη δράση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2410-613.112 - εσωτ. 3, κα Θεοδοσίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 - 14:00. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-613.112 – εσωτ. 3.

Παρεμβάσεις για τη σχολική «διαρροή» στη Νέα Σμύρνη
ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
Παρεμβάσεις ώστε να επιστρέψουν οι μαθητές Ρομά στις σχολικές αίθουσες ζητά με ανακοίνωσή του από το Υπουργείο Παιδείας και τον Δήμο Λαρισαίων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικεί
«*Ενίσχυση της πρόσβασης και φοίτησης στην προσχολική αγωγή για τους μαθητές αυτούς.
* Υλοποίηση ενισχυτικής διδασκαλίας σε ενήλικους και ανήλικους μαθητές Ρομά με στόχο την υποστήριξή τους σε θέματα φοίτησης.
* Παρεμβάσεις για τη σχολική ένταξη και την υποστήριξη της τακτικής φοίτησης των παιδιών στα σχολεία.
* Εκπαιδευτικές δράσεις για την ολοκλήρωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νέων Ρομά που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και ενηλίκων Ρομά.
* Μείωση της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό 1:12.
* Στελέχωση των σχολείων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με το σύνολο του εκπαιδευτικού, του επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.
Η αποσυμφόρηση-διασπορά μαθητών από τις σχολικές μονάδες της Ν. Σμύρνης αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα που έχει απασχολήσει αρκετές φορές όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τις σχολικές μονάδες, την τοπική κοινότητα της Ν. Σμύρνης, τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Αιμοδοσία και λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα
Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, την 98η τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία του για το φθινόπωρο την ερχόμενη Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου από τις 8:30 π.μ. έως στις 13:30 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική συνδρομή Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού. Την ίδια μέρα και ώρα 11 π.μ. ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» υποδέχεται στην είσοδο του Αμπελώνα τη Φλόγα της Αγάπης, τη Φλόγα της 20ής Επετειακής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας για να την οδηγήσει με εθελοντές λαμπαδηδρόμους παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Αθλητές των Αθλητικών Συλλόγων του Αμπελώνα και του Συλλόγου Δρομέων Φαλάνης στον χώρο της Κεντρικής πλατείας όπου στις 11.30 π.μ. θα γίνει ειδική τελετή. Οσοι επιθυμούν και μπορούν να γίνουν Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι να περάσουν νωρίτερα από την Κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιείται η 98η Αιμοδοσία να παραλάβουν το ειδικό μπλουζάκι και τη δάδα της Λαμπαδηδρομίας.

Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών
Εκδήλωση στο πλαίσιο της Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Ηρώο Πεσόντων της Λάρισας. Στις 10 το πρωί θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, πολιτικά κόμματα, σύλλογοι, καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων και Φορέων που θέλουν να τιμήσουν την εορτή αυτή.

Πανηγυρίζει η Παναγία Μυρτιδιώτισσα
Πανηγυρίζει η Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Κυπάρισσο Λάρισας. Αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, ενώ το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 8 π.μ. θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass