Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2022 15:00

Εγγραφές στη Μουσική Σχολή Δήμου Αγιάς

ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Άρχισαν οι εγγραφές των μαθητών, παλαιών και νέων, της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αγιάς για το σχολικό έτος 2022 – 2023 και θα συνεχιστούν μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου.


Τα τμήματα που λειτουργούν είναι πιάνου, κιθάρας, ακορντεόν, μπουζουκιού, αρμονίου, μονωδίας (κλασικό και σύγχρονο τραγούδι), ανωτέρων θεωρητικών, βιολιού, πνευστών (κλαρίνου – κλαρινέτου), καθώς και προετοιμασίας για το Πανεπιστήμιο (Μουσικολογία).
Επίσης, λειτουργεί το προωδειακό τμήμα, στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν παιδιά ηλικίας από 5 ως 10 ετών. Τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της μουσικής μέσα από το τραγούδι, τον χορό, τη μελόντικα, το μεταλλόφωνο και μπορούν να επιλέξουν το όργανο που τους αρέσει να φοιτήσουν την επόμενη χρονιά. Η προωδειακή τάξη είναι ένα σχολικό έτος και τα παιδιά φοιτούν δωρεάν μετά από απόφαση του προέδρου του Δ.Σ. Επιπλέον, λειτουργεί και το τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας «Δημήτριος Τζιτζιλέρης». Στη χορωδία μπορούν να συμμετέχουν άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, γνώστες αλλά και λάτρεις του χορωδιακού τραγουδιού. Όλα τα τμήματα λειτουργούν βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν κατά Covid-19. Οι ώρες εγγραφής των μαθητών είναι καθημερινά 10:00 π.μ. – 3:00 μ.μ. στο κτίριο της Μουσικής Σχολής (10ης Φεβρουαρίου 10, Κεντρική πλατεία Αγιάς). Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της σχολής 2494-022.777.

 

Διαδικτυακή ημερίδα για την επαγγελματική εξουθένωση εκπαιδευτικών

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Δ.Σ. Λάρισας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας) διοργανώνουν διαδικτυακή επιμορφωτική - ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών - Τρόποι ενδυνάμωσής τους» την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα. Εισηγητής θα είναι ο διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΓΝΛ, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νικόλαος Γ. Χριστοδούλου (MBBS, MSc, PhD, MRCPsych).

 

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τη μαζική συμμετοχή στην προκηρυγμένη στάση εργασίας αύριο Δευτέρα από τις 11:30 το πρωί μέχρι τη 1.15 το μεσημέρι αποφάσισε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, ενώ παράλληλα προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
«Το Υπουργείο Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί, για μία ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη σε σχέση με την απόφαση του Δικαστηρίου. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και αντιστεκόμαστε συλλογικά στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας έργου, την απαξίωση των Συλλόγων Διδασκόντων, την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών-μαθητριών και εκπαιδευτικών» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

 

Αιμοδοσία και λαμπαδηδρομία σήμερα στον Αμπελώνα

Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, την 98η τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία του για το Φθινόπωρο σήμερα από τις 8:30 π.μ. έως στις 13:30 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική συνδρομή Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού. Την ίδια μέρα και ώρα 11 π.μ. ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» υποδέχεται στην είσοδο του Αμπελώνα τη Φλόγα της Αγάπης, τη Φλόγα της 20ής Επετειακής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας για να την οδηγήσει με εθελοντές λαμπαδηδρόμους παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Αθλητές των Αθλητικών Συλλόγων του Αμπελώνα και του Συλλόγου Δρομέων Φαλάνης στον χώρο της Κεντρικής πλατείας όπου στις 11.30 π.μ. θα γίνει ειδική τελετή. Όσοι επιθυμούν και μπορούν να γίνουν Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι να περάσουν νωρίτερα από την Κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιείται η 98η Αιμοδοσία να παραλάβουν το ειδικό μπλουζάκι και τη δάδα της Λαμπαδηδρομίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass