Κοσμοσυρροή στη Γιορτή «Φέτας»

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2022 15:35

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Μετά τα πανηγυρικά εγκαίνια της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία, Ελασσόνα 2022», της «Γιορτής Φέτας» …τόσο «δεμένης» με την κτηνοτροφία και την κοινωνική ζωή της επαρχίας Ελασσόνας, ήδη από προχθές το βράδυ η ξεχωριστή Γιορτή μονοπωλεί το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών από τον Ν. Λάρισας, τον θεσσαλικό χώρο και από διάφορες περιοχές της χώρας.
Από το βράδυ της Παρασκευής και χθες το πρωί (...πρώτη ημέρα της Γιορτής) υπάρχει μεγάλη κοσμοσυρροή, αφού εκατοντάδες ντόπιοι και πολλοί επισκέπτες και διερχόμενοι από την Ελασσόνα, περιδιάβηκαν τον εκθεσιακό χώρο με τα 40 και πλέον περίπτερα (στην Κεντρική πλατεία), προκειμένου να ενημερωθούν για το τυρί φέτα και για άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, να γευθούν την αυθεντική φέτα των παραγωγών της επαρχίας Ελασσόνας και τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και να δουν από κοντά δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Ελασσόνας, του Αναπτυξιακού Οργανισμού Α.Ε.Ν.Ο.Λ. Α.Ε., όπως και συνεργαζόμενων φορέων, συνεταιρισμών, συλλόγων και δεκάδων εκθετών.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που «έτρεξε» χθες το πρωί περιλάμβανε το Συνέδριο στην Αίθουσα «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» με καταξιωμένους ομιλητές στις εξής ενότητες:
* Ενημερώσου, ανάπτυξε την επιχείρησή σου.
* Νέα ΚΑΠ 2023-2027 - Τα σχέδια βελτίωσης ως αναπτυξιακό εργαλείο της ελληνικής κτηνοτροφίας.
* Η διασφάλιση και ο έλεγχος των Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντων.
* Η ανάπτυξη συνεργασιών στην παραγωγή και εξαγωγή της φέτας.
Λίγο αργότερα, είχε προγραμματιστεί στην Κεντρική πλατεία ένα ξεχωριστό «ταξίδι» σ’ έναν από τους πλέον επιθυμητούς προορισμούς, την υψηλή ποιότητα γεύσης από τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου και τον Σύλλογο Γυναικών Τσαριτσάνης, ενώ το βράδυ στην πλατεία Λαού εκδηλώσεις χορού και η συναυλία με την εντυπωσιακή παρουσία της Κατερίνας Στικούδη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ
Σήμερα, τελευταία ημέρα, θα διεξαχθούν αρκετές εκδηλώσεις, όπως το σεμινάριο για τα σωστά βήματα για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, από τις 10 το πρωί, στις 11 π.μ. ΣΕΦ και ο Σύλλογος Ποντίων Ελασσόνας θα δημιουργήσουν ποντιακές λιχουδιές. Θα ακολουθήσουν εργαστήρια ζωγραφικής, παραδοσιακοί χοροί και η γιορτή θα κλείσει με συναυλία του Τριαντάφυλλου, στις 9 το βράδυ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass