Συνέδριο για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2022 15:40

Συνέδριο για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, οργανώνει σήμερα Τετάρτη στις 19:00 στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, το «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων» (ΚΕΑΝ) σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων.


Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κος Δεληγιάννης Δημήτρης, αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, ο κος Παναγιώτης Νταής, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων και ο κος Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος ΚΕΑΝ και ιδρυτής «Diversity Charter Greece».  Για τα θύματα της έμφυλης βίας θα μιλήσουν η κα Βασιλική Δοβλατανιώτη, κοινωνική λειτουργός, προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Απασχόλησης και Ισότητας και η κα Αθηνά Τερζανίδου, κοινωνική λειτουργός, στέλεχος του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Λάρισας.
Σε ό,τι αφορά τη νομική αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, τοποθέτηση θα κάνει η κα Νικολέτα Μπουρνόβα, δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ η κα Βλούχου Ηλέκτρα, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. θα αναλύσει το φαινόμενο από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας.
Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «PROSPECT» που υλοποιείται με επιτυχία σε πέντε χώρες (Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα) τα δύο τελευταία χρόνια και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δράσεις του έργου που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, στόχο έχουν να ενημερώσουν, αλλά και να εκπαιδεύσουν όλους όσοι έρχονται σε επαφή με τη νεολαία στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας (13 έως 18 ετών), προκειμένου να τους βοηθήσουν στην οικοδόμηση υγειών και ισότιμων στενών διαπροσωπικών σχέσεων.
Το συνέδριο απευθύνεται σε κυβερνητικούς φορείς, στις αρχές και στο σύνολο των φορέων που ασχολούνται με την εκπαίδευση, όπως επίσης και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και στόχος του είναι, εκτός από την ενημέρωση, να συμβάλει στην αποτροπή άλλων περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Το έργο «Promote Respect and Tolerance - ProSpecT» συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας» (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020) όπου συμμετέχουν οργανισμοί από τη Βουλγαρία (Opportunity and Protection Association), την Ισπανία (Fundacio Privada Pere Closa), την Ελλάδα (ΚΕΑΝ), την Πορτογαλία (Rosto Solidario) και την Ιταλία (Usma Caselle).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass