Εστία μόλυνσης το ελεύθερο κάμπινγκ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΛΑΤΙΑΣ ΑΜΜΟΥ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2022 16:10

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην ταβέρνα «Πλατύς», η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Αναπτυξιακού Συλλόγου του Οικισμού Πλατιάς Άμμου Καρίτσας. Στη Συνέλευση πραγματεύτηκαν τα θέματα: Απολογισμός δράσης του Δ.Σ. κατά την περίοδο 2021-2022 και οικονομικός απολογισμός και προγραμματισμός δράσης 2022-2023. Παρών στη Συνέλευση ήταν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Ντάγκας, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, «ο κ. Νίκος Ντάγκας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που απασχολούν τον οικισμό της Πλατιάς Άμμου, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Θανάση Αστ. Δήμκο, αλλά και από τα άλλα μέλη του Δ.Σ. Νίκο Μπασδραβάλα, Βάιο Γάτσιο, Θανάση Μητσιούλη, Κώστα Γκανέτσα, Κώστα Τσιγάρα και από τα μέλη του Συλλόγου: Μαρία Μητσιούλη, Αντώνη Ζέστα, Γιώργο Μπακιρτζή και Νίκο Τσιτσιρίκο. Ο Αντιδήμαρχος άκουσε με προσοχή όλους τους ομιλητές και απάντησε στις ερωτήσεις τους και στις τοποθετήσεις τους. Η διοίκηση του Συλλόγου παρέδωσε στον Αντιδήμαρχο κατάλογο αιτημάτων με την παράκληση να δοθεί στον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα. Από τα αιτήματα αυτά, άλλα έχουν δρομολογηθεί και μένει η υλοποίησή τους και άλλα είναι υπό συζήτηση. Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε πως ο Δήμος Αγιάς, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει στη δράση καθαρισμού χωριών και παραλίων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DEVICE.
Για τον σκοπό αυτόν καλούνται τα μέλη του Συλλόγου του οικισμού της Πλατιάς Άμμου να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτήν. Το αίτημα έγινε αποδεκτό με χαρά και ικανοποίηση, διότι ο Σύλλογος, όπως είναι γνωστό, είναι από τους πρώτους που συμμετέχουν σ’ αυτές τις δράσεις, με πολυμελή ομάδα εθελοντών. Έτσι και φέτος, συγκροτήθηκε ισχυρή ομάδα από άνδρες και γυναίκες (δεκατέσσερις στον αριθμό). (Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος της Πλατιάς Άμμου είναι πρώτος σε συμμετοχή αριθμού εθελοντών σε σχέση με τον πληθυσμό του κάθε οικισμού του Δήμου Αγιάς). Σοβαρό πρόβλημα συλλογής των σκουπιδιών αντιμετωπίζουν οι εθελοντές στη βόρεια πλευρά της παραλίας της Πλατιάς Άμμου. Εκεί κάθε χρόνο, από τον Μάιο έως και τα τέλη Αυγούστου, δεκάδες κατασκηνωτές στήνουν τις σκηνές τους και δημιουργούν εστίες μόλυνσης του περιβάλλοντος χώρου, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να κάνουν δύσκολη τη ζωή στις πενήντα περίπου οικογένειες που διαμένουν πάνω από την παραλία.
Οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων είναι προβληματικές, αφού για να κάνουν το μπάνιο τους (όπως έχουν κάθε δικαίωμα) θα πρέπει να διαβούν ναρκοθετημένη περιοχή, να αντέξουν την μπόχα και παράλληλα να κινδυνέψει και η υγεία τους, ιδίως τώρα το καλοκαίρι.
Επιπλέον, ο κίνδυνος είναι ορατός να εκδηλωθεί πυρκαγιά από τις φωτιές που ανάβουν, γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα. Θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ τα εξής: Οι κατασκηνωτές με τη συμπεριφορά τους αυτήν κατάφεραν να δυσφημίσουν την πανέμορφη παραλία της Πλατιάς Άμμου, τον εαυτό τους, την ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Καρίτσας και τον Δήμο Αγιάς, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί να αναβαθμίσει και να εξωραΐσει την περιοχή. Κατάφεραν, επίσης, να δυσφημίσουν την περιοχή στα μάτια των εκατοντάδων επισκεπτών και παραθεριστών από Ελλάδα και Εξωτερικό και τέλος, να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον τους. Κάνουμε έκκληση στους κατασκηνωτές να αντιληφθούν πλέον πως στην παραλία της Πλατιάς Άμμου δεν μπορούν πια να κατασκηνώνουν, αφού έχουν κτισθεί σπίτια στα οποία διαμένουν οι οικογένειες με μικρά παιδιά, με ηλικιωμένους και με ανήμπορα άτομα. Ας ερευνήσουν να βρουν άλλες ερημικές παραλίες να κατασκηνώσουν, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα. Τους ζητούμε να δείξουν κατανόηση και να σεβαστούν την επιθυμία των κατοίκων της περιοχής, των παραθεριστών, των επισκεπτών Ελλήνων, αλλά και ξένων και των επαγγελματιών της περιοχής.
Οι εθελοντές που πήραν μέρος στον καθαρισμό της παραλίας και της πλατείας των Βυζαντινών Μνημείων ήταν οι εξής: Βάιος και Δήμητρα Γάτσιου, Ζέφη Μπασδραβάλα, Θανάσης και Μαρία Μητσιούλη, Χρήστος και Ανδρέας Κρίτσας, Κώστας και Βάσω Γκανέτσα, Ευριπίδης Χαλιαμπάλιας, Γιώργος και Θωμαή Μπακιρτζή, Νίκος και Άννα Τσιτσιρίκου. Τα υλικά καθαρισμού (γάντια και σακούλες) τα προμήθευσε εκ μέρους του Δήμου Αγιάς η πάντα ευγενέστατη και καλοσυνάτη κυρία Έλενα Κούκα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass