Καλλιεργούσαν χασίς σε ...καστανοπερίβολα Μονής

ΝΕΑ ΦΥΤΕΙΑ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ 9 ΣΤΡ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΑΝΑΛΩΝ – ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΟΡΦΟΛΟΓΗΣΟΥΝ 2.000 ΔΕΝΤΡΑ, ΕΝΩ Η ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ 635 ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ 112 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2022 15:02

Νέα χασισοφυτεία σε δασική έκταση κοντά στην Καλλιπεύκη Λάρισας

αυτήν τη φορά εντόπισαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.
Μια φυτεία έκτασης 9 στρεμμάτων, που βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», σε εγκαταλελειμμένα καστανοπερίβολα της γυναικείας Μονής Κανάλων, ανατολικά της Καρυάς Ελασσόνας.
Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας εκρίζωσαν χθες 635 κορφολογημένα χασισόδεντρα από τα, κατ’ εκτίμηση, 2.000 δέντρα της φυτείας, ενώ κατέσχεσαν και 112 κιλά χασίς, που, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν στο ...ξηραντήριο της φυτείας.
Το θράσος των χασισοκαλλιεργητών αποδεικνύεται απύθμενο, αφού -σύμφωνα με εκτιμήσεις- δεν δίσταζαν να συγκομίζουν την καλλιέργεια τις ημέρες που βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα με τη χρήση ελικοπτέρου, σε διπλανή δασική έκταση στον Όλυμπο, όπου είναι γνωστό ότι στη Σκοτίνα Πιερίας εντοπίστηκε μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες της χώρας, με πάνω από 5.000 δενδρύλλια σε δασική έκταση 40 στρεμμάτων!
Η δράση των καλλιεργητών ενδεχομένως να ενθαρρύνεται από την έλλειψη ελέγχων ή ελεγκτικών μηχανισμών, την ώρα μάλιστα που μόνο η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας αποκαλύπτει χασισοφυτείες, μεγάλης έκτασης σε εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις, ενώ οι δράστες επί μήνες εργάζονται ανενόχλητοι στα βουνά χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.
Οι δράστες της χθεσινής φυτείας ενδεχομένως να αύξησαν τα μέτρα αυτοπροστασίας μετά τον εντοπισμό των φυτειών στη Σκοτίνα Πιερίας, αλλά, όπως αποδεικνύεται από την αστυνομική έρευνα, δεν φάνηκε να πτοούνται. Είναι χαρακτηριστικά πως και στη χθεσινή φυτεία εντοπίστηκε ένα «εξοπλισμένο» μαγειρείο, ενώ στην κατσαρόλα βρέθηκε μάλιστα και μια φρεσκομαγειρεμένη φασολάδα. Κατά την έφοδο χθες της ΕΛ.ΑΣ. στη φυτεία, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας εξετάζεται το ενδεχόμενο της σύνδεσης της συγκεκριμένης φυτείας με τις άλλες του Ολύμπου, όπως και η τυχόν σχέση των χασισοκαλλιεργητών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass