Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2022 15:01

«Ωρα μηδέν για τη δημοκρατία;»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ  ΤΟΥΣ ΝΙΚ. ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗ, ΕΛΙΖΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΛΕΥΤ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΝΙΚ. ΡΑΠΤΗ

«Υποκλοπές, λίστα Πέτσα, επαναπροωθήσεις, διαπλοκή, Ώρα μηδέν για τη δημοκρατία;» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που διοργανώνεται αύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο «Χατζηγιάννειο» Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο στη Λάρισα.


Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, ο διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, η δημοσιογράφος Inside Story, Ελίζα Τριανταφύλλου και ο εκπαιδευτικός Νίκος Ράπτης «μιλάνε για τις κακοπάθειες της δημοκρατίας μας και τον νέο πολιτικό ρόλο των πολιτών». Με τον κ. Ράπτη σε ανάρτησή του να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση τονίζοντας «συζητάμε για τη δημοκρατία. Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε: Θέλουμε ελευθερία σε μια ανοιχτή πόλη ή εθελοδουλία σε ένα δίκτυο συμφερόντων; Δώστε το παρόν στην αρχή μιας όμορφης περιπέτειας».

 

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο νέο κτίριο της Περιφέρειας στην οδό Καλλισθένους και Θεοφράστου.
Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι επερωτήσεις της Περιφερειακής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» για αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν μετά τον «Ιανό», στον Ενιπέα ποταμό, στα χωριά Βασιλί, Ευύδριο και Υπέρεια Φαρσάλων και του περιφερειακού συμβούλου Ιωάννη Χάιδου της Περιφερειακής Παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» σχετικά με τα προβλήματα του οδικού τουρισμού και το «Πρόγραμμα Ανάσα ΙΙ» που ακόμη δεν έχει εκταμιευτεί.
Μεταξύ των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνονται τροποποιήσεις τόσο του προϋπολογισμού όσο και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και ο ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις τακτικές και έκτακτες Συνελεύσεις των μετόχων της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.


*H ποιότητα της ατμόσφαιρας στη Λάρισα
Η ποιότητα της ατμόσφαιρας στην πόλη της Λάρισας, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, έχει ως εξής: Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού που είναι εγκατεστημένος στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα αιωρούμενα σωματίδια pm 10 κατέγραψαν στις 11 Οκτωβρίου μέσο όρο τιμών 32 μg/m3 και στις 12 Οκτωβρίου μέσο όρο τιμών 26 μg/m3. Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr/.


*Οι έλεγχοι για την ανίχνευση κορονοϊού
Το σημερινό πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση κορονοϊού στη Λάρισα έχει ως εξής:
09:00-15:00, στο Δημαρχείο Λάρισας.
09:00-20:00, στον ΟΣΕ Λάρισας.
09:00-15:00, στο εμπορικό κέντρο ΓΑΙΑ.
09:00-14:00, στο ΚΑΠΗ Γιάννουλης.
09:00-14:00, στην πλατεία Αγιάς.


*Σε νέα γραφεία οι απόστρατοι αστυνομικοί
 Από τον Σύνδεσμο Απόστρατων Αστυνομικών Ν. Λάρισας ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ο Σύνδεσμος λειτουργεί στα νέα του γραφεία στην οδό Γ. Παπανδρέου 14 στην Λάρισα, εντός του Αστυνομικού Μεγάρου στον 3ο όροφο. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2410-256.836, 2411-103.203, email: apoelaslar@gmail.com, website: saealarisas.blogspot.com.


*Εκδήλωση -ομιλία στη ΓΕΧΑ
Εκδήλωση-ομιλία με θέμα «Εγέμισαν τα δίχτυα ψάρια» θα γίνει μεθαύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ., με ομιλητή τον πανοσολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Πάμφιλο Κοιλιά, ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Δημητριάδος. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της ΓΕΧΑ (Μανδηλαρά 14).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καραμανλή
Αποβλέποντες στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων, κατά τον χρόνο εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, αποφάσισε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην παράπλευρη οδό Καραμανλή του Δήμου Λαρισαίων και στο τμήμα αυτής από τη συμβολή της με την οδό Φλωρίνης έως τη συμβολή της με την οδό Ροδόπης. Οι ρυθμίσεις αφορούν στο χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και κατά τις ώρες 07:00- 18:00.