Αυτοψία σε ναυάγιο ανοιχτά των Μεσαγγάλων

ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ -ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2022 15:03

Αναγνωριστική κατάδυση σε ναυάγιο που βρίσκεται ανοικτά των Μεσαγγάλων,

έκαναν μέλη της Ομάδας Εναλίων Αποτυπώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου τουριστικών επιχειρήσεων Κ. Ολύμπου, με απώτερο σκοπό την αναγνώριση και ανάδειξή του.
Η ακριβής θέση του ναυαγίου, καταδείχθηκε ήδη από τον Φεβρουάριο το 2020: Βρίσκεται σε βάθος 5-5,5 μέτρων, σε αμμώδη βυθό και απόσταση 400 μέτρων από την ακτή των Μεσαγγάλων. Τα υπολείμματά του εκτείνονται σε διεύθυνση από ΝΝΑ προς ΒΒΔ (σχεδόν παράλληλα προς την ακτή) και καταλαμβάνουν χώρο ατρακτοειδούς σχήματος, περίπου 35 μέτρων κατά μήκος, 8 μέτρων κατά πλάτος και 2 μέτρων καθ’ ύψος. Την κατάδυση έκαναν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, οι δρ. Κίμων Παπαδημητρίου και Νικόλαος Σιδηρόπουλος, της Ομάδας Εναλίων Αποτυπώσεων του ΑΠΘ, με τη συνδρομή του Συλλόγου τουριστικών επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου. Τα υπολείμματα του ναυαγίου, όπως σημειώνουν οι δύο δύτες, παρά τη σχετικά κακή ορατότητα (6-7 μέτρα περίπου), είναι ευδιάκριτα από την επιφάνεια της θάλασσας λόγω του μικρού βάθους και του είδους του βυθού. Από την υποβρύχια παρατήρηση αναγνωρίστηκαν κατάλοιπα πλεούμενου με ξύλινο πέτσωμα (στο κάτω μέρος του ναυαγίου ή εν μέρει θαμμένου στην άμμο) με αρκετά επάλληλα στοιχεία από μέταλλο (ποικίλων διαστάσεων και σχημάτων). Δεν κατέστη δυνατή η αναγνώριση χαρακτηριστικών τμημάτων ή εξοπλισμού του πλεούμενου, ούτε εντοπίστηκε κινητήρας ή σύστημα μηχανικής προώθησης του σκάφους, καθώς το σύνολο των υλικών που βρίσκονται εκτός της άμμου εμφανίζονται παραμορφωμένα λόγω της έντονης ανάπτυξης οστράκων (στρειδώνας). Σε δεύτερο χρόνο με πιο ενδελεχή έλεγχο με πολυπληθέστερο προσωπικό, με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν, θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass