Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τη νέα ΚΑΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ 2/12 ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ - ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ - Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2022 10:16

Ενημερωτική ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Δήμο Κιλελέρ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τη νέα ΚΑΠ, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, με στόχο την ενημέρωση του αγροτικού

πληθυσμού για το καθεστώς της νέας προγραμματικής περιόδου.
Για την καλύτερη προετοιμασία της Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, λίγες ώρες μετά την τελική έγκριση από την Ε.Ε. του Ελληνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ 2023- 27 συγκάλεσε σύσκεψη στο νέο διοικητήριο της Περιφέρειας, παρουσία εκπροσώπων αγροτικών και γεωτεχνικών φορέων.
Στην εισήγησή του, ο Κ. Αγοραστός εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς όπως αναφέρει η έκθεση που του παρεδόθη από ειδικούς, η Θεσσαλία με τα νέα δεδομένα αναμένεται να απωλέσει 46.255.085 ευρώ κάθε χρόνο. Ιδιαίτερα αναμένεται να πληγούν οι νομοί Λάρισας (-20,5 εκατ. ευρώ) και Καρδίτσας (-14 εκατ. ευρώ). Δυστυχώς η μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε βασικά προϊόντα της θεσσαλικής υπαίθρου αναμένεται να πλήξει καίρια την τοπική οικονομία. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζω -συνέχισε ο Κ. Αγοραστός- στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υποβολή φακέλου πιστοποίησης Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Όπως όλα δείχνουν πολλά θα κριθούν από την αξιοποίηση κονδυλίων που κατευθύνονται στα λεγόμενα «οικολογικά σχήματα». Εκεί, με την κατάλληλη πίεση στο ΥΠΑΑΤ χρειάζεται να διαμορφώσουμε εκείνους τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν τα απαιτούμενα κονδύλια, ικανά να περιορίσουν τη μείωση της χρηματοδότησης που προκύπτει από την περικοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης». Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους φορείς να καταθέσουν έγκαιρα και γραπτώς τις προτάσεις τους για τη νέα ΚΑΠ, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (d.stavridis@thessaly.gov.gr) προκειμένου αυτές να ομαδοποιηθούν, να ιεραρχηθούν και να αποσταλούν -πριν τη διοργάνωση της ημερίδας στη Νίκαια- στο ΥΠΑΑΤ.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, εκπρόσωποι από τους παρακάτω φορείς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων, ΓΕΩΤΕΕ, Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας και Τρικάλων, ΘΕΣγη, ΘΕΣΤΟ, Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας, Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών, Συνεταιρισμός Ποταμιάς -Σκήτης, Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελιβοίας, Αγροτικός Συνεταιρισμός προϊόντων Αγιάς «Ο Κίσσαβος», Αγροτικός Συνεταιρισμός Δένδρων «Γαία fruit», Συνεταιρισμός Δένδρων «Άργισσα», Συνεταιρισμός Βόειου Κρέατος Ελασσόνας, Συνεταιρισμός Πλατανουλίων «Φρουτοπηγή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass