Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Νοε 2022 10:23

Την Κυριακή ο εορτασμός της επετείου Εθν. Αντίστασης
ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο εορτασμός της Επετείου της Εθνικής Αντίστασης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11:00 στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης (Φρούριο), θα γίνει η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από Ανώτατες

Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
Τελετάρχης ορίζεται η κ. Αικατερίνη Γκέτσιου, υπάλληλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Παρουσίαση ιατρείου μικρών επιχειρήσεων
Αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, στις 18:00, στο Πάρκο Καινοτομίας Joist στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Ερευνητικού Έργου με τίτλο “Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων- IME” με συντονιστή τον καθ. Γεώργιο Πετράκο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το έργο αφορά την ανάπτυξη μίας online υπηρεσίας υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων, κυρίως στην περιφέρεια, για την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων λειτουργίας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.


*Καταδίκη ΕΛΜΕ για επεισόδιο στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά
Η ΕΛΜΕ Λάρισας με ανακοίνωσή της καταδικάζει το περιστατικό βιαιοπραγίας που όπως καταγγέλθηκε συνέβη κατά τη διάρκεια των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια από εκπρόσωπο συνδικαλιστικής Παράταξης κατά διοικητικής υπαλλήλου της ΔΔΕ Λάρισας. Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων «Είναι αυτονόητο ότι σαν Σωματείο καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες. Με δεδομένο ότι ο καταγγελλόμενος είναι μέλος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, ζητούμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων για τη διαλεύκανση του καταγγελλόμενου περιστατικού και σε περίπτωση επιβεβαίωσής του την απόδοση των νόμιμων ευθυνών, προκειμένου να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογη συμπεριφορά».


*Ο Μορφωτικός Σύλλογος Συκουρίου εκλέγει νέο Δ.Σ.
Εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Συκουρίου και γενική συνέλευση με απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ., θα διενεργηθούν μεθαύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 8.30μ.μ. στη βιβλιοθήκη - πνευματικό κέντρο Συκουρίου.

 

Ορκωμοσία αποφοίτων στο ΤΕΦΑΑ
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ορκωμοσία στο Αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ στις Καρυές Τρικάλων, παρουσία του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κου Θεοδωράκη Ιωάννη, καθηγητή. Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων/-ουσών, το Πρόγραμμα της Τελετής διαμορφώνεται ως εξής: Η πρώτη ομάδα συμμετεχόντων/-ουσών θα ορκιστεί στις 11 π.μ. Στην ορκωμοσία αυτή θα συμμετέχουν αποκλειστικά οι διδάκτορες και οι απόφοιτοι/-ες των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Πρώτα θα πραγματοποιηθεί η αναγόρευση των διδακτόρων και στη συνέχεια η απονομή διπλωμάτων στους απόφοιτους/-ες των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Ώρα προσέλευσης στις 10:30 π.μ. Έναρξη τελετής στις 11 π.μ.
Η δεύτερη ομάδα συμμετεχόντων/-ουσών θα ορκιστεί στις 12:00 μ. Στην ορκωμοσία αυτή θα συμμετέχουν αποκλειστικά οι απόφοιτοι/-ες του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Ώρα προσέλευσης στις 11:30 π.μ. Έναρξη τελετής στις 12 μ.

 

Διακοπή νερού στη Φιλιππούπολη
Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Φιλιππούπολης θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης και συγκεκριμένα στις οδούς Αναστασοπούλου (από Αργυρακούλη έως Ιωαννίνων) και Ιωαννίνων (από Αναστασοπούλου έως Χατζημιχάλη).

 

Βραβεύεται η ομάδα Συνθετικής Βιολογίας
Σήμερα στις 11 π.μ., το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα βραβεύσει τη χρυσή ομάδα Συνθετικής Βιολογίας iGEM-Thessaly στο αμφιθέατρο Ιπποκράτης στη Βιόπολη της Λάρισας. Μεταξύ άλλων, στη βράβευση θα παρευρεθεί ο πρύτανης του ΠΘ κ. Ζήσης Μαμούρης, η αντιπρύτανις Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κα Ιωάννα Λαλιώτου, καθώς και καθηγητές του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου. Η ερευνητική ομάδα φοιτητών iGEMThessaly 2022 εκπροσωπώντας για 4η συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM απέσπασε όχι μόνο την πρωτιά στον κλάδο της, αλλά και υποψηφιότητες σε πολλά ειδικά βραβεία. Παρουσιάζοντας το project ‘’Navanthus’’ στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού η iGEMThessaly 2022 κέρδισε το βραβείο για το Best Environment Project κατακτώντας την 1η θέση ανάμεσα σε όλα τα περιβαλλοντικά projects που διαγωνίστηκαν παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία. Επιπλέον το project της φετινής ομάδας απέσπασε χρυσό μετάλλιο και παράλληλα ψηφίστηκε μέσα στα 10 καλύτερα του διαγωνισμού.

 

Ημερίδα περιβάλλοντος για εκπαιδευτικούς σήμερα
Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας διοργανώνουν σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Διαδικτυακή Επιμορφωτική Εκδήλωση που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με θέματα:
-«Φυσικές καταστροφές» με εισηγητή τον Χριστοδούλου Δημήτριο, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-«Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία» με εισηγητή τον Κακάβα Κωνσταντίνο, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-«Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με εισηγητή τον Παπαναστασίου Δημήτριο, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος (Σχολή Τεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί  σήμερα το απόγευμα από τις 5 έως τις 7.

 

Συνέλευση Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων
Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ν. Λάρισας, αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της ανανέωσης του σήματος του ΕΟΤ για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων (πιστοποίηση-κατηγορία), συμμετοχή μελών σε εκθέσεις κ.α. 

 

Επιστημονική εκδήλωση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Σύγχρονα Συστήματα Επικοινωνιών & Διαδίκτυο των Πραγμάτων» διοργανώνουν ανοικτή επιστημονική εκδήλωση, με θέμα: «Η Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας ως μια ευέλικτη τεχνολογική λύση σε Ασύρματα Συστήματα Διαδικτύου των Αντικειμένων: Μοντέλα, Αλγόριθμοι και Εφαρμογές» που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη, στις 3 μ.μ., στην αίθουσα διαλέξεων του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου Ψηφιακών Συστημάτων.& Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Παράλληλα, θα παρέχεται η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης της εκδήλωσης μέσω του ακόλουθου καναλιού: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-13286 Ομιλητές στην εκδήλωση είναι:
-Σωτήρης Νικολετσέας, καθηγητής Πληροφορικής, Πανεπιστημίου Πατρών και ο Δρ. Χριστόφορος Ραπτόπουλος, μεταδιδάκτορας ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass