Αφαντος παραμένει ο δραπέτης

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 38ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ - ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΚΑΦΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ - ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2022 10:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Νοε 2022 12:33

Άκαρπες παραμένουν προς το παρόν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του 38χρονου κρατούμενου που, τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, δραπέτευσε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλευόταν μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.


Ο 38χρονος τρόφιμος των Φυλακών Λάρισας που εξέτιε 20ετή κάθειρξη, μεταξύ άλλων για κλοπές και ληστεία και ενώ έχει αποδράσει ξανά στο παρελθόν από Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν φρουρούμενος, μετά από κατάποση μικρής ποσότητας απορρυπαντικού, σε κοινό δωμάτιο κλινικής του ΠΠΓΝΛ. Αφού στον ειδικό θάλαμο - κελί στο οποίο νοσηλεύονται κρατούμενοι, γίνονται εργασίες μεταφοράς του σε άλλη κλινική.
Όπως προκύπτει λοιπόν από τη δικογραφία της υπόθεσης -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»-, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου ο 38χρονος, έχοντας δραπετεύσει και προκειμένου να τηλεφωνήσει σε οικείους του, απευθύνθηκε σε καφέ έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Εκεί, ρωτώντας την υπάλληλο για το πού βρίσκεται, της ζήτησε να κάνει ένα επείγον τηλέφωνο, με την υπάλληλο να σχηματίζει τον αριθμό κλήσης και να του παραδίδει την τηλεφωνική συσκευή της καφετέριας.
Ο 38χρονος δηλώνοντας τη θέση του φέρεται να είπε «είμαι στο καφέ (σ.σ. που κατονομάζει), έλα να με πάρεις», τηλεφώνημα που, σύμφωνα και με τη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, οδήγησε στη σύλληψη των τεσσάρων συγγενών του δραπέτη που βρέθηκαν έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Οι συλληφθέντες, οδηγούμενοι προχθές ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στο ΠΠΓΝΛ με αφορμή την κατάσταση της υγείας του συγγενή τους δραπέτη, ωστόσο στις 3.30 τα ξημερώματα που συνελήφθησαν έξω από το Νοσοκομείο, δεν προβλέπεται επισκεπτήριο, ούτε μπορούσε να δικαιολογηθεί η νυχτερινή άφιξή τους στη Λάρισα από το Ζεφύρι Αττικής όπου ζούνε. Αυτό όμως που μένει να αποσαφηνιστεί, κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Αυτοφώρου μεθαύριο Παρασκευή, είναι πως στο κινητό του συλληφθέντα βρέθηκε η εισερχόμενη κλήση από το καφέ έξω από το Νοσοκομείο της Λάρισας. Σημειώνεται πως ο 38χρονος δραπέτης είχε οδηγηθεί στις Φυλακές Λάρισας μετά από καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών για αδικήματα, μεταξύ των οποίων συμμορία, ληστεία κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα διάπραξης κλοπών και οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση.
ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΗ
Όπως καταγγέλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., άγνωστο πώς, ο 38χρονος χωρίς να γίνει αντιληπτός από την Εξωτερική Φρουρά των Φυλακών, που είχε την ευθύνη της φύλαξής του, μόλις έσβησε το φως του δωματίου έλυσε τις χειροπέδες με τις οποίες ήταν δεμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, βγήκε από την μπαλκονόπορτα και απέδρασε κατεβαίνοντας δύο ορόφους από την υδρορροή του ΠΠΓΝΛ και έκτοτε αναζητείται.
Ο 38χρονος μετά από κατάποση χλωρίνης είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο ΠΠΓΝΛ στις 10 Νοεμβρίου και νοσηλευόταν σε θάλαμο της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής στον Β’ όροφο και όχι στο ειδικό κελί. Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας και έξω από το ΠΠΓΝΛ συνελήφθησαν τέσσερις στενοί συγγενείς του δραπέτη, ένας 19χρονος, γιος ή ανιψιός του, οι δύο αδελφές του 20 και 37 ετών, καθώς και ο 40χρονος γαμπρός του. Οι τέσσερις συγγενείς συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε απόδραση η οποία τελέσθηκε από κοινού, κατηγορία την οποία αρνούνται.
Οι τέσσερις συγγενείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ θα πρέπει να παραστούν ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου μεθαύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και μέχρι τότε. Να σημειωθεί πως με την κατηγορία της απόδρασης κρατουμένου συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια οι δύο φρουροί του 38χρονου και υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Λάρισας, οι οποίοι συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του δραπέτη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass