Αναβιώνει η στυγερή δολοφονία Βολιώτη επιχειρηματία

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 42ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2022 10:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Νοε 2022 12:33

Με την απολογία του 42χρονου κατηγορουμένου θα συνεχιστεί, στις 2 Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας, η δίκη για τη δολοφονία του 64χρονου επιχειρηματία, Αριστείδη Κολοβού. Το έγκλημα έγινε το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου 2016 στο διαμέρισμα του

επιχειρηματία στον Αλμυρό, με τον πρώην υπάλληλο του θύματος και καθ’ ομολογία δολοφόνο να παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για οπλοχρησία.
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε την επομένη τα ξημερώματα, όταν ο 42χρονος, οδηγώντας το Ι.Χ. του θύματος, είχε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό. Διερχόμενοι οδηγοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον -ελαφρά τραυματισμένο από την εκτροπή του Ι.Χ.-  42χρονο, ο οποίος επιβιβάστηκε τελικά σε ταξί στο Βελεστίνο, με το οποίο επέστρεψε στο σπίτι του, σε χωριό κοντά στον Αλμυρό, όπου και έπεσε για ύπνο όπως αναφέρθηκε στη δίκη.
Η αστυνομία ψάχνοντας τα στοιχεία του πραγματικού ιδιοκτήτη του εγκαταλειμμένου αυτοκινήτου στην ΠΑΘΕ, οδηγήθηκε στο σπίτι του επιχειρηματία, ο οποίος εντοπίστηκε «κατακρεουργημένος», όπως τόνισε χθες η πρόεδρος του ΜΟΕ, «έχοντας δεχτεί 40 μαχαιριές».
Ο 42χρονος συνελήφθη το ίδιο πρωί στο πατρικό του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν 4.400 ευρώ, τα οποία δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει. Ταυτόχρονα, από το σπίτι έλειπε μεγάλο χρηματικό ποσό, όπως τόνισαν χθες συγγενείς του θύματος, αποδίδοντας σε οικονομικούς λόγους το κίνητρο του εγκλήματος.
Με αφορμή ένα μικρό, σχετικά, χρηματικό ποσό που αφορούσε οφειλές από την περίοδο όπου ο 42χρονος εργαζόταν στον 65χρονο επιχειρηματία και σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την απόλυσή του, δράστης και θύμα βρέθηκαν στο σπίτι του δεύτερου, όπου έγινε το στυγερό έγκλημα.
Μετά τη δολοφονία, ο 42χρονος για «να θολώσει τα νερά», όπως ειπώθηκε χθες, έκανε άνω κάτω όλο το σπίτι, κατά μια εκδοχή για να σχηματιστεί η εικόνα της κλοπής, έριξε χλωρίνη για να σβήσει ίχνη, ενώ έθεσε σε λειτουργία τον φούρνο μικροκυμάτων μέσα στο οποίο είχε τοποθετήσει φιαλίδιο υγραερίου. Το θύμα, όπως κατατέθηκε χθες από μάρτυρες, διατηρούσε ερωτική σχέση με τη μητέρα του δράστη, διάσταση που διέψευσε κατηγορηματικά η ίδια στην κατάθεσή της. Οι αναφορές μάρτυρα σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εμπλεκομένων στην υπόθεση προκάλεσαν ένταση αργά χθες το απόγευμα ενώ διεξαγόταν η δίκη, χωρίς ωστόσο να λείψουν και νωρίτερα οι στιγμές έντασης μεταξύ των δύο πλευρών.
ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ
Η δίκη ξεκίνησε με τον εισαγγελέα της έδρας και διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλο, να κάνει δεκτή την έφεση, Εισαγγελέα Εφετών επί της πρωτόδικης απόφασης, εξέλιξη που εκτιμάται πως προσδίδει νέα διάσταση στην επανάληψη της δίκης από χθες, σε δεύτερο βαθμό. Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος, πρωτόδικα από το ΜΟΔ Λάρισας και με την αναγνώριση ελαφρυντικού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών.
Ο 65χρονος έπεσε θύμα ενός εγκλήματος μίσους, αφού ο 42χρονος με οργή τον μαχαίρωσε 40 φορές, «τον έπληξε σε διάφορα σημεία του σώματός του, καταφέρνοντάς του αλλεπάλληλες μαχαιριές, στο πρόσωπο, στην τραχηλική χώρα, στον θώρακα και στην κοιλιά».
Θύμα και δράστης φέρεται να έδωσαν ραντεβού στο σπίτι του πρώτου «προκειμένου να λύσουν τη μεταξύ τους παρεξήγηση και τις οικονομικές τους διαφορές καθόσον ο κατηγορούμενος ισχυριζόταν ότι το θύμα του όφειλε ποσό 600 ευρώ», όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο, ενώ είχε περάσει τουλάχιστον ενάμιση χρόνος που ο 65χρονος απέλυσε τον 42χρονο. Να σημειωθεί πως είχαν προηγηθεί δύο διαρρήξεις με δολιοφθορές στην επιχείρηση του θύματος.
Στο πλαίσιο της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας, που ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα, με καταθέσεις τους αναφέρθηκαν στα γεγονότα, μεταξύ άλλων, τα παιδιά του θύματος, η μητέρα του δράστη, ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον 42χρονο στο σπίτι του μετά το τροχαίο, ο αστυνομικός που τον συνέλαβε, φίλος του θύματος, αλλά και μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ για τις 5 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε και η κατάθεση του ιατροδικαστή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass