Στο πλευρό των Ελληνοποντίων ομογενών ο Χρ. Κέλλας

ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2022 10:11

«Ευελπιστώ πως η πολιτεία θα στηρίξει το αίτημά σας, για ρύθμιση των στεγαστικών δανείων, που συνάψατε προ εικοσαετίας, εξετάζοντας τη δυνατότητα για μείωση του ποσού των δόσεων και χρονική επιμήκυνση της καταβολής τους».


Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το μήνυμα του αν. γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στο έκτακτο συνέδριο, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, στην Αθήνα.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το προεδρείο του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ομογενών Ελληνοποντίων Λάρισας, το «Πεπρωμένο», που συνάντησε πρόσφατα στο γραφείο του, υποστήριξε το αίτημα των ομογενών για ρύθμιση των δανείων τους, καθώς «οι παλλινοστούντες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, αποτελούν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, που επαναπατρίστηκε πάνω σε μηδενικές οικονομικές βάσεις και έχουν επηρεαστεί στον μέγιστο βαθμό από τη δεκαετή οικονομική κρίση». Αναφορικά με το αίτημα για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σημείωσε πως η πολιτεία οφείλει να επανεξετάσει τα χρονικά όρια διαμονής στη χώρα ως προϋπόθεση συνταξιοδότησης, καθώς και τη δυνατότητα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους υπερήλικες ανασφάλιστους παλιννοστούντες. «Η κυβέρνησή μας, που τρία χρόνια τώρα, επιδεικνύει άμεσα αντανακλαστικά σε κοινωνικά ζητήματα, θα σκύψει στα ζητήματα που θέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, για την εφαρμογή ουσιαστικών λύσεων σε ρεαλιστικές βάσεις», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass