Ο καρκίνος αφορά και τους νέους

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΡΟΛΗΨΗ, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2022 11:08

Οι νέοι και η ενημέρωσή τους γύρω από θέματα που σχετίζονται με τον καρκίνο αλλά και την ψυχική υγεία των ασθενών, βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Με αφορμή το γεγονός πως διανύουμε

τον Νοέμβριο, ο οποίος είναι ένας μήνας ευαισθητοποίησης για τέτοιου είδους ζητήματα, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας διοργάνωσαν αυτήν την εκδήλωση η οποία είχε ως θέμα «Movember: Ενημέρωση, Πρόληψη, Θεραπεία».
«Είναι τιμή και χαρά που είχα μια τέτοια πρόσκληση από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών» είπε ο  διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Κωνσταντίνος Σκριάπας που ήταν ομιλητής, και συμπλήρωσε πως «πρόκειται για μια ευαίσθητη ομάδα ασθενών και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θεωρούμε πως κι εμείς πρέπει με τον τρόπο μας να συμβάλουμε με τις δυνατότητες που έχουμε και από εκεί και όλοι οι φορείς να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε». Από την πλευρά του ο ψυχοθεραπευτής κ. Λευτέρης Σιάκης, χαρακτήρισε ως μια αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται στη Λάρισα όχι μόνο τη συγκεκριμένη, αλλά και γενικότερα, που σχετίζεται με την ενημέρωση των ανθρώπων κυρίως των νέων. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στάθηκε στο γεγονώς πως ενώ γνωρίζουμε τόσα για την πρόληψη και τη σημασία της, πάντα κάτι συμβαίνει στο τέλος που μας κρατάει και δεν το κάνουμε.
Επίσης ομιλητής ήταν και το μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κ. Θάνος Φλώρος.
Η κ. Ιωάννα Καραβάνα, πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας τόνισε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ στο Γαλλικό Ινστιτούτο μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας με εξαιρετικούς ομιλητές. Η εκδήλωση είναι σημαντική γιατί με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε πόρτα στα νέα παιδιά γιατί ο καρκίνος αφορά και στους νέους. Πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού».
Τέλος ο κ. Παύλος Χατιλάρης ως αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων είπε πως «Είναι μια εκδήλωση που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων στις διαδικασίες αυτοελέγχου και πρόληψης. Μέσα από αυτές τις δράσεις που κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας για τους νέους της πόλης μας, τους δημιουργεί το αίσθημα της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης σε τέτοια θέματα όπως είναι η υγεία και η ψυχική υγεία». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, η βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η
διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη, που απηύθυναν και χαιρετισμό, αλλά και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass