Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Νοε 2022 12:00

Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο
ΜΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ

Συνεδριάζει με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη, προτάσεις ψηφισμάτων και πολλές επερωτήσεις από την αντιπολίτευση στο νέο κτίριο της Περιφέρειας (Καλλισθένους & Θεοφράστου) το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας την ερχόμενη Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 18:00.


Αναλυτικότερα, οι επερωτήσεις έχουν ως εξής:
1. Των περιφερειακών συμβούλων κ. Πέτρου Τσακνάκη και κ. Δέσποινας Αράπκουλε της Περιφερειακής Παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» για την απομόνωση των παραλίων του Δήμου Τεμπών.
2. Της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» για τον δρόμο Ελασσόνας – Κοζάνης και την παράκαμψη της Ελασσόνας.
3. Των συμβούλων κ. Γκαραλιάκου Ζήση και κ. Τσιαπλέ Αναστάσιου της ΛΑ.ΣΥ. για το έργο αναστόμωσης πηγών και φράγματος στα Βρυσιά Φαρσάλων.
4. Της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» για την επέκταση του κλειστού αγωγού άρδευσης από το Γραμματικό Καρδίτσας έως την Τ.Κ. Σταυρού Φαρσάλων.
5. Του συμβούλου κ. Χάιδου Ιωάννη της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» για το θανατηφόρο δυστύχημα στη Μεσοχώρα.
Β) Προτάσεις ψηφισμάτων: Της παράταξης «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία» υπέρ των αστυνομικών για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος τους, την 4η Σεπτεμβρίου, στην περιοχή Φρουρίου Λάρισας και της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» για το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Υγεία.

 

Τιμάται την Κυριακή η Εθνική Αντίσταση

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΩΟ 
Την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης τιμά μεθαύριο Κυριακή 27 Νοεμβρίου η Λάρισα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που καθόρισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, από το πρωί έως τη δύση του ηλίου θα υπάρξει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και Τραπεζών.
Επίσης στις 11 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.

 

Ορίστηκαν οι δικαιούχοι επιταγών θεάτρου
ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, αποκλειομένων και παρόχων θεατρικών επιχειρήσεων του προγράμματος χορήγησης επιταγών θεάματος χειμερινής περιόδου 2022-2023 στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (www.dypa.gov.gr). Το πρόγραμμα ξεκίνησε προχθές και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2023. Όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των θεατρικών επιχειρήσεων. Με την επιταγή, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν επιπλέον ποσό. Η αξία των επιταγών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο στα 15 ευρώ για τις κεντρικές σκηνές και στα 12 ευρώ για τις παιδικές σκηνές.
Η επιλογή της παράστασης γίνεται από τους δικαιούχους από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ, μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων ανά παράσταση. Περισσότερες πληροφορίες για τις επιταγές θεάματος και την ενεργοποίησή τους μπορούν να αναζητηθούν στη Δημόσια Πρόσκληση (σελ. 21-22) και στις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ: https://www.dypa. gov.gr/deltia-theamatos.

 

Σε Δημαρχείο και ΟΣΕ σήμερα έλεγχοι για κορονοϊό

Συνεχίζεται και σήμερα το πρόγραμμα δωρεάν μαζικού δειγματοληπτικού ελέγχου ανίχνευσης κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ. Το πρόγραμμα για σήμερα Παρασκευή στη Λάρισα έχει ως εξής: 09:00-15:00 στο Δημαρχείο και 09:00-20:00 στον ΟΣΕ Λάρισας.

 

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό

Η Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο με θέμα: Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό, η πολιτική της Κυβέρνησης και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Ομιλητής θα είναι ο εργατολόγος και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Διονύσης Τεμπονέρας. Στις 17:00 στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί workshop με τη νεολαία του κόμματος.

 

Πρόβλημα με την αποκομιδή σκουπιδιών στον Τύρναβο

Από το Τμήμα Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Τυρνάβου ανακοινώθηκε ότι τα προγράμματα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε και σήμερα λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Η αποκομιδή θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα από Δευτέρα 28/11/2022. Παρακαλούνται όλοι οι δημότες να μην εναποθέτουν τα απορρίμματα στους κάδους ανακύκλωσης στις 24 - 27/11/2022.

 

Εκλογές στο Σωματείο ΟΑΕΕ – ΤΣΑ

Από το Σωματείο ΟΑΕΕ - ΤΣΑ Λάρισας ανακοινώνεται ότι θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης μεθαύριο Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας.

 

Παραδοσιακή βραδιά από το ΚΕ.Λ.Ε.

Το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕ.Λ.Ε.) διοργανώνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο PALLADIUM παραδοσιακό γλέντι με τα «ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» από Μακεδονία, την «ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ» από Θράκη και την «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ» του Ηλία Πλαστήρα από την Ήπειρο. Για πληροφορίες και κρατήσεις στο 6937-007.191 ή στο email:
kelelarissas@gmail.com.


Συνάντηση μαθητριών του 1962

Οι συμμαθήτριες του Γυμνασίου Θηλέων Λάρισας του έτους 1962 θα συναντηθούν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 11:45, στην καφετέρια απέναντι από το «Hondos», στην πλατεία Ταχυδρομείου.

 

Συμμετοχή ιατρών στα Σχολικά Πρωταθλήματα

Ενόψει της επικείμενης έναρξης των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων,  όσοι ιατροί επιθυμούν να συμμετέχουν στους σχολικούς αγώνες σχ. έτους 2022-2023, θα πρέπει να αποστείλουν με e-mail στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (Ομάδα Φυσικής Αγωγής) αίτηση συμμετοχής, μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το φωτοαντίγραφο του πτυχίου τους στο e-mail: grfa@dide.lar.sch.gr

 

Ημερίδα για ΑμεΑ την Κυριακή στον Τύρναβο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Μουσικής Τυρνάβου και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Η Μουσική ως Μέσο Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία». Στην εκδήλωση, η οποία θα γίνει μεθαύριο Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρες 10:00-15:00 στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, θα λάβουν μέρος ως εισηγητές Μαρία Καραπαναγιώτη (Χοροθεραπεύτρια), Κατερίνα Κάργιου (Μουσικοπαιδαγωγός), Λευτέρη Πασσιά (Μουσικοπαιδαγωγός). Κάθε εισήγηση περιλαμβάνει και βιωματικό μέρος / εργαστήρια (στο εργαστήριο της κ. Καραπαναγιώτη μπορούν να λάβουν μέρος και άτομα με αναπηρία). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Εκλογές ΔΑΚΕ Δημοσίου Λάρισας

Εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα Νομού Λάρισας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, τις ώρες 18:00 έως 21:00, σε αίθουσα της ΔΕΕΠ Ν. Λάρισας.

 

Συνέλευση και εκλογές στον Μ.Ε.Σ. Δήμητρας

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Δήμητρας καλεί μεθαύριο τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις 11:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού.
Το Δ.Σ. κρίνει τη συμμετοχή όλων των μελών απαραίτητη, τόσο στη συνέλευση ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις, όσο και στην εκλογική διαδικασία. Εγγραφές νέων μελών μπορούν να πραγματοποιηθούν και πριν την έναρξη της συνέλευσης όπως και κατάθεση υποψηφιοτήτων.

 

Προσκυνηματική εκδρομή της Μητρόπολης στην Πόλη

ΗΙερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει 5νθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Βασιλίδα των Πόλεων, στην Κωνσταντινούπολη, από τις 2 έως τις 6 Ιανουαρίου, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο. Οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν στον Άγιο Γεώργιο στο Φανάρι, στην Αγία Τριάδα και στον Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πέραν, καθώς και στις Ιερές Μονές Παναγίας Βλαχερνών, Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλί.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2410-617.685.

 

Ομιλίες στη ΓΕΧΑ την Κυριακή

Μεθαύριο Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, Μανδηλαρά 14, οι εξής ομιλίες από τον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Κογιώνη, μέλος της Αδελφότητος θεολόγων «Ο Σωτήρ»:
1. Στις 11.30 π.μ. σε γονείς με θέμα «Αγαπάμε αληθινά τα παιδιά μας;». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τα μικρά παιδιά θα απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά.
2. Στις 6.00 μ.μ. στο κοινό με θέμα: «Τα πέντε σκαλοπάτια της μετάνοιας».Επιστημονική
ημερίδα για εκτροφή ζώων Επιστημονική θεματική ημερίδα με θέμα την εκτροφή μηρυκαστικών ζώων, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο «Ησίοδος» (κτίριο Αγροτεχνολογίας, Campus Γαιόπολις) στη Λάρισα. Η ημερίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο θεσμό που θα αγκαλιάσει τον τομέα εκτροφής μηρυκαστικών ζώων, διοργανώνεται από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, συμπεριλαμβάνοντας παραγωγούς, ζωοτέχνες και κτηνίατρους, καθώς και στις βασικές βιομηχανίες του κλάδου, όπως οι βιομηχανίες ζωοτροφών, εξοπλισμών, γάλακτος και κρέατος. Η ημερίδα που θα γίνει με φυσική παρουσία (με βάση τα πρωτόκολλα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) αλλά και διαδικτυακή (μέσω Zoom) έχει ως κύριο θέμα τη χωλότητα των βοοειδών, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές επιπτώσεις της, καθώς και σε μέτρα για τη μείωση της συχνότητάς της με επίκεντρο τις ελληνικές εκτροφές βοοειδών γαλακτοπαραγωγής και κρεοπαραγωγής. Καλεσμένοι της ημερίδας είναι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό». Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Ελευθερία».

 

Εκδρομή της ΠΟΟΝ στο Περτούλι

Η ΠΟΟΝ διοργανώνει ημερήσια εκδρομή την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου σε Ελάτη, Περτούλι, Τρίκαλα. Η αναχώρηση θα γίνει στις 9 το πρωί από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος. Θα γίνει στάση για πρωινό καφέ ώστε όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο στολισμό των καταστημάτων εστίασης της περιοχής. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-233.998.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass