«Αγκάθια» στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΟΤ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2022 15:35

Με κυρίαρχο θέμα αυτό της ενημέρωσης των μελών του για την άμεση ανανέωση των σημάτων λειτουργίας του Ε.Ο.Τ. πραγματοποιήθηκε χθες η Συνέλευση του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ν. Λάρισας. Η διορία της ανανέωσης των σημάτων λειτουργίας είναι μέχρι το τέλος του έτους, αλλά αρκετοί ιδιοκτήτες δεν έχουν προβεί στην ανανέωσή του.


«Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να ενημερώσουμε πως πρέπει να προβούν άμεσα στην ανανέωση, διότι αν το κάνουν μετά τις 31 Δεκεμβρίου, τότε η ανανέωση από εκεί και μετά θα είναι τριετίας και όχι πενταετίας, όπως κανονικά ισχύει», σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Λάρισας, κ. Ηλίας Ευσταθίου.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Φάνης Βουλιώτης, στάθηκε στην ανάγκη θεσμοθέτησης πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η βραχυχρόνια μίσθωση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στον κλάδο. Το άλλο υπογράμμισε πως είναι το ζήτημα της αγοράς εργασίας, καθώς «δεν νοείται η ανεργία να βρίσκεται σε τόσο υψηλό ποσοστό στη χώρα μας και να μην μπορούν οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας να εξασφαλίσουν προσωπικό».
Ένα ακόμα ζήτημα που συζητήθηκε είναι αυτό της προβληματικής πρόσβασης των τουριστών που έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα και θέλουν να φτάσουν στα παράλια του Ν. Λάρισας και όλα αυτά προκύπτουν από το γεγονός πως δεν υπάρχει ολοκληρωμένος κόμβος, ενώ επισημάνθηκε ως αρνητικό το γεγονός πως υπάρχουν διόδια στον παράδρομο.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συζητήθηκε και η δραστηριότητα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) που είναι το τριτοβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες δωματίων και κατοικιών. Οι τύποι των καταλυμάτων που εκπροσωπεί η ΣΕΤΚΕ ανά την Ελλάδα χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: Ενοικιαζόμενα Επιπλωμένα Δωμάτια, Ενοικιαζόμενα Επιπλωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες και Τουριστικές Επιπλωμένες Επαύλεις (Βιλες), ενώ η καθεμία από αυτές έχει και βαθμίδες με «κλειδιά».
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης τα μέλη ενημερώθηκαν για το καλάθι πρωινού, το οποίο ως παροχή μοριοδοτείται με 200 πόντους.
Το «καλάθι πρωινού» είναι μια πρωτοβουλία της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., η οποία ξεκίνησε με στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών των τουριστικών καταλυμάτων και την ανάδειξη των μικρών τοπικών παραγωγών. Με αυτήν την παροχή, σύμφωνα με τη ΣΕΤΚΕ, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές κατά τη διάρκεια της διαμονής του.
Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων στη Λάρισα ενημερώθηκαν και για μια μία σχετικά νέα προοπτική μικρών τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία εισέρχονται σε μία νέα εποχή στον χώρο της φιλοξενίας που φέρει το brand name «smotel». Αυτό είναι το τελευταίο από τα τρία εγχειρήματα που η Συνομοσπονδία προήγαγε τα τελευταία χρόνια (τα άλλα δύο είναι το Καλάθι Πρωινού και ο Τουρισμός Εμπειρίας). Όπως εξήγησαν, πρόκειται για μία νέα επιλογή διαμονής που θα παρέχει αναβαθμισμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες και παροχές προς τους πελάτες, προάγοντας την εμπειρία της φιλοξενίας.
Στη νέα κατηγορία τουριστικών καταλυμάτων θα μπορούν να εντάσσονται επιχειρήσεις του κλάδου που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες αναλύθηκαν χθες βράδυ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass