Επαίσχυντη η έμφυλη βία

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2022 16:47

Ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πραγματοποιήθηκε χθες στον Τύρναβο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
Ομιλητές ήταν η κ. Φανή Μουστάκα, ψυχολόγος «Η βία κατά των γυναικών», ο κ. Σταύρος Παυλακούδης, νομικός «Η πρόληψη της γυναικοκτονίας στις οικογενειακές/συντροφικές σχέσεις», η κα. Αθηνά Τερζενίδου, κοινωνική λειτουργός και η κα Ναυσικά Κυρίτση παιδοψυχολόγος «Το έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας και η υποστήριξη των γυναικών και των παιδιών τους», η κα Ασπασία Τσολάκη, ψυχολόγος παιδοψυχολόγος «Ενδοοικογενειακή βία: Το αποτύπωμα στην παιδική ψυχή», η κα Βλούχου Ηλέκτρα, υπαστυνόμος Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας «Χειρισμός από την Ελληνική Αστυνομία υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες». Την εκδήλωση πλαισίωσαν μαθητές και μέλη του Θεατρικού Ομίλου του ΓΕΛ Τυρνάβου με την παρουσίαση θεατρικού αποσπάσματος.
ΜΗΝΥΜΑ ΚΕΛΛΑ
Παρά την οργανωμένη και δυναμική αντίδραση της πολιτείας στην αντιμετώπιση του φαινομένου, ως κοινωνία και ενεργοί πολίτες οφείλουμε να αναλάβουμε δράση για να ξεριζώσουμε οριστικά τις αιτίες της έμφυλης βίας». Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Είναι χρέος μας, να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα μιας κοινωνίας, που παραμένει καθηλωμένη σε έμφυλα στερεότυπα και αρρωστημένες νοοτροπίες. Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ανδρέα Γιαννόπουλο, τους συντελεστές της ημερίδας, αλλά και τη θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Τυρνάβου, υπογράμμισε πως “τα αυξανόμενα κρούσματα βίας, λεκτικής και σωματικής, που καταγράφονται και στη χώρα μας, δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού και αποτελούν υπενθύμιση της αποτυχίας μας, να μπει τέλος στη βία, τις γυναικοκτονίες, την κακοποίηση, την ανισότητα και τα έμφυλα στερεότυπα. Για να συμβεί αυτό, απαιτείται πρόληψη, στήριξη και προστασία των θυμάτων. Επιτέλους, ο κύκλος σιωπής, αρχίζει και σπάει”. Κλείνοντας το μήνυμά του, ο κ. Κέλλας, αναφέρει πως “είναι στο χέρι όλων, να φτιάξουμε μια κοινωνία ανοιχτή, χωρίς προκαταλήψεις, αδικίες και διακρίσεις. Σας καλώ όλους να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας απέναντι στην έμφυλη βία. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε...”.
Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μηνυμα έστειλε και ο Μάξ. Χαρακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «ως πολίτες πρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω τα ανακλαστικά αντίδρασης σε όσα σχετικά φαινόμενα εμπίπτουν στην αντίληψή μας. Να μη διστάζουμε να καταγγέλλουμε τα περιστατικά που γνωρίζουμε και να στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες θύματα βίας. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ιδιαίτερα σημαντική η ίδρυση στην Ελληνική Αστυνομία σε όλη την επικράτεια 18 γραφείων ενδοοικογενειακής βίας, ένα εκ των οποίων στεγάζεται στη Λάρισα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass