Ισόβια κάθειρξη στον συζυγοκτόνο

ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΜΟΔ ΧΘΕΣ, ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2022 15:12
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου

στον 54χρονο συζυγοκτόνο για τη δολοφονία της 43χρονης συζύγου του, δικαστική απόφαση η έκδοση της οποίας συνέπεσε με τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Ο 54χρονος πρώην υπάλληλος των ΕΛΤΑ κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας και χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη. Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης για τέλεση του εγκλήματος σε βρασμό ψυχικής ορμής και μειωμένο καταλογισμό απορρίφθηκαν από το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (6-1). Υπενθυμίζεται πως ο 54χρονος, στις 3 Αυγούστου 2021 πυροβόλησε 8 φορές με ένα 32άρι παλαιού τύπου περίστροφο τη σύζυγό του, στην ταβέρνα της οικογένειας του θύματος στη Σωτηρίτσα, στα παράλια του Δήμου Αγιάς, για να παραδοθεί στη συνέχεια στην ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας χθες, μεταξύ άλλων, καταθέσαν ένας θαμώνας της καφετέριας και ψυχίατροι, ένας εκ των οποίων ως τεχνικός σύμβουλος, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος είχε ψύχωση και μειωμένο καταλογισμό, έδρασε παρορμητικά και χωρίς μεθοδικότητα. Κατά την απολογία του, ο 54χρονος μεταξύ άλλων τόνισε «πως δεν κατάλαβα πώς έγινε», προσθέτοντας ότι η 43χρονη «αδιαφορούσε για μένα και τα παιδιά», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του καθ’ ομολογία συζυγοκτόνου, πρόταση που υιοθέτησε το ΜΟΔ Βόλου επιβάλλοντας ισόβια κάθειρξη. Τραγικές φιγούρες της δίκης η μητέρα της 43χρονης, όπως και η μεγαλύτερη κόρη της, η οποία με εισαγγελική διάταξη έχει αναλάβει την επιμέλεια του τρίτου και ανήλικου παιδιού της οικογένειας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass