Εκλογή Κων. Αγοραστού από την πρώτη Κυριακή

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ -ΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2022 15:16

Μετά τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Παραπολιτικά»,

και η οποία έδειχνε εκλογή από τον πρώτο γύρο του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μία νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, από τον aireto.gr (αυτοδιοικητικό σάιτ) επιβεβαιώνει την υπεροχή του νυν Περιφερειάρχη στο εκλογικό σώμα. Αντιθέτως, η δημοσκόπηση δείχνει ότι σε πολλές Περιφέρειες θα δοθεί σκληρή μάχη. Η έρευνα του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2022 και συμμετείχαν 6.848 άτομα από όλη την Ελλάδα. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των απαντήσεων που έδωσαν οι πολίτες, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι είχαν εκλεγεί από τον πρώτο γύρο το 2019 εμφανίζουν μια αυξημένη δυναμική και φαίνεται να επανεκλέγονται ξανά από την πρώτη Κυριακή, ενώ οι περιφερειάρχες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται πως θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της έρευνας αφορούν τη δυναμική του πρώτου γύρου και δεν αποκλείουν να υπερψηφιστεί ένας από τους εν ενεργεία περιφερειάρχες στον δεύτερο γύρο, καθώς η εκλογική μάχη εκεί καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και συμμαχίες.ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Όσον αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλία και στο ερώτημα αν θα ψηφίζατε τον νυν περιφερειάρχη οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 51,4% σίγουρα/μάλλον ναι τον Κων/νο Αγοραστό και 38,3% σίγουρα/μάλλον όχι. Στο δεύτερο σημαντικό ερώτημα που αφορά την ικανοποίηση από το έργο του νυν Περιφερειάρχη και στη θητεία του, ο Κων/νος Αγοραστός συγκεντρώνει 56% θετικές ψήφους και μόλις 22,8% αρνητικές.
Στο ερώτημα «πιστεύετε πως πρέπει ο/η περιφερειάρχης να εκφράζει τον κομματικό του φορέα» το 64,9% απάντησε πως πρέπει να αναζητούνται ευρύτερες συγκλίσεις. Όσον αφορά στα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τους Θεσσαλούς, το 30,1% ανέφερε την ακρίβεια και το 21,6% την ανεργία. Τέλος στο ερώτημα «θα συμφωνούσατε μέρος της φορολογίας να οδηγείται απευθείας στην περιφέρεια» το 64,9% απάντησε ναι, ώστε να λειτουργήσει καλύτερα ο θεσμός της αποκέντρωσης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass