Ανακαλύπτοντας τα ίχνη ενός ξεριζωμού

Ενα διαφορετικό βιβλίο ιστορίας για παιδιά, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσίασε η Κ.Ο. Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2022 15:30

Εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή για τις μικρότερες ηλικίες με τίτλο «1922 - 2022 ανακαλύπτοντας τα ίχνη ενός ξεριζωμού» πραγματοποίησε χθες η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Το βιβλίο που παρουσιάστηκε επιμελήθηκε η Διατμηματική Επιτροπή της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Τα μέλη του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Στρατής Δούνιας και Αναστάσης Γκίκας ανέφεραν πως μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο τα παιδιά θα μπορέσουν να βάλουν κομμάτια του παζλ της ιστορίας στη θέση τους, να ανακαλύψουν την πραγματική αλήθεια για το τι συνέβη τότε και γιατί. Να καταλάβουν καλύτερα ποιοι είμαστε και πώς λειτουργεί ο κόσμος σήμερα. Όπως τονίστηκε, η συγκεκριμένη έκδοση δεν είναι ακόμα ένα βιβλίο ιστορίας, γιατί πέρα από ημερομηνίες και γεγονότα εμπεριέχει πρωτότυπα σκίτσα, για το τι γινόταν εκείνη την περίοδο σε ολόκληρο τον κόσμο και οδήγησε σε αυτήν τη φοβερή τραγωδία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass