Η Αγιά τίμησε την Εθνική Αντίσταση

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο

Δημοσίευση: 28 Νοε 2022 15:45

Με σεβασμό σε ‘κείνους που αντιστάθηκαν στα χρόνια της Κατοχής της περιόδου 1941 – ‘44, αλλά και με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους κατά του φασιστικού άξονα, τίμησε χθες η Αγιά την Εθνική μας Αντίσταση.
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων τελέστηκε δοξολογία από τον αρχιερατικό επίτροπο Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγαλοβρύσου Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο Παραβάντσο, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Αγαθονίκου και τον ιερομόναχο π. Μιχαήλ.


Ακολούθησε ομιλία από τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα, ο οποίος αναφέρθηκε σε ‘κείνα τα δύσκολα χρόνια για την πατρίδα μας, στους αγώνες του λαού για ελευθερία, στις αντιστασιακές οργανώσεις, στη σπουδαία τους δράση, αλλά και στις ανθρώπινες και υλικές απώλειες που είχε η περιοχή του Δήμου Αγιάς στην προσπάθεια για αποτίναξη από πάνω της του ναζιστικού ζυγού.
Στη συνέχεια, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται στη θέση «Σωτηρίτσα» της επαρχιακής οδού Αγιάς – Αγιοκάμπου, σημείο στο οποίο εκτελέστηκαν πολλοί πατριώτες κατά την περίοδο της Κατοχής, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Αθανάσιο Μακρή, εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατατέθηκαν στεφάνια από τον περιφερειακό σύμβουλο Γεώργιο Λαδόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα, από τον δημοτικό σύμβουλο Ζάχο Μπατζιόλα εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης και των αναπήρων πολέμου, από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Μιχάλη Κουπατσιάρα, από τον Νικόλαο Κουνή, ο οποίος εκπροσώπησε τον Λιμενικό Σταθμό Αγιοκάμπου, ενώ λουλούδια εις μνήμην των προγόνων τους εναπόθεσαν συγγενείς εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Ι. Καραμπάτσας, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σμυρλής, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρακλείδης» και δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Χρήστος Σκαρκάλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζάχος Μπατζιόλας, Αντώνιος Μπελιάς και Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη, ο τοπικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Δημήτρης Γουργιώτης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Κώστας Ευαγ. Καραμπάτσας, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καραμπάτσας, οι πρώην δήμαρχοι Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα και Βασίλης Κουτσαντάς, και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανάβρας Γιάννης Ζαχαράκης.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass