Ενισχύουμε την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών

ΟΜΙΛΙΑ ΚΕΛΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ Ν/Σ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2022 11:05

«Με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού (ETIAS), η ΕΕ διαμορφώνει ένα επιπλέον πλέγμα προστασίας των συνόρων της ενισχύοντας την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου των προσώπων, που επιθυμούν να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια, το οποίο αποτελεί συστατικό στοιχείο της “έξυπνης διαχείρισης των συνόρων”.

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τη σύσταση εθνικής μονάδας ETIAS, προσθέτοντας πως «η σύσταση της εθνικής μονάδας, ως τμήματος της Διεύθυνσης Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Schengen, του Υπ. Εξωτερικών, συνιστά κατάλληλη επιλογή. Η στελέχωσή της από διπλωμάτες, εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Εξωτερικών και αποσπασμένους υπαλλήλους των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου και Ναυτιλίας, θα εξασφαλίσει την εναρμόνιση της διοικητικής δράσης και τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων».ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος στο έργο του Υπουργείου Εξωτερικών τα τελευταία 3,5 χρόνια, εστίασε στην πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την περιοδική έλευση Αιγύπτιων εργατών γης στη χώρα, σημειώνοντας πως «από τον Ιούλιο του 2019 και μετά, η πατρίδα μας έχει αναδειχθεί σε πυλώνα της παγκόσμιας σταθερότητας και της διαπεριφερειακής οικονομικής συνεργασίας. Μεταξύ των πολυάριθμων διεθνών συμφωνιών, που έχει συνάψει η ηγεσία του ΥΠΕΞ, περιλαμβάνεται η συμφωνία του αν. υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, για την είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα 5.000 εργατών γης, διάρκειας 9 μηνών ανά έτος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της αγροτικής οικονομίας σε εργατικό δυναμικό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass