Στο επίκεντρο η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων

ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΝ. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2022 12:30

Ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. διαθέτει «μια εναλλακτική, προοδευτική, ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση, η οποία έχει στο επίκεντρό της την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των συνταξιούχων» τόνισε ο εργατολόγος και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση με θέμα «Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό, η πολιτική της Κυβέρνησης και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.».  


Η εκδήλωση, που διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο η Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο συντονιστής της Ν.Ε., Βασ. Ζωγράφος. Αναλύοντας ο κ. Τεμπονέρας τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ για τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων και των συντάξεων, υπογράμμισε πως «την ώρα που η Κυβέρνηση κινείται με όρους συσσώρευσης του πλούτου σε λίγους και ισχυρούς, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μια δίκαιη ανάπτυξη που θα κατανέμεται με όρους αποτελεσματικότητας σε όλη την κοινωνία».
Επιγραμματικά οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν τους εξής 7 άξονες για τα εργασιακά και άλλους 7 άξονες για την κοινωνική ασφάλιση. Ο κ. Τεμπονέρας ανέλυσε τις εξαγγελίες Τσίπρα, τονίζοντας τις προτάσεις: Αύξηση του κατώτατου μισθού με νόμο στα 800 ευρώ και επαναφορά του καθορισμού του, στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, με κατώτατο όριο την τιμαριθμική αναπροσαρμογή κάθε έτους.
Θεσπίζεται μηχανισμός τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε ετήσια βάση, για μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Καταργούνται οι αντικοινωνικοί νόμοι Χατζηδάκη. Επανιδρύεται το ΣΕΠΕ. Εφαρμόζεται σταδιακά το 35άωρο, χωρίς μείωση των αποδοχών. Αναδιαμορφώνεται το επίδομα παιδιού και μεταφέρεται αποκλειστικά στη μητέρα από τη γέννηση του παιδιού μέχρι τα 24 έτη του, ανεξαρτήτως σπουδών. Εξισώνεται η άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για ασφαλισμένους και συνταξιούχους περιλαμβάνει τις εξής θέσεις: Επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης. Επιστροφή αναδρομικών με βάση τις αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ για αντισυνταγματικές περικοπές σε επικουρικές και δώρα. Κατάργηση του ΤΕΚΑ (Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης). Αυξήσεις στις συντάξεις με βάση την εφαρμογή του Ν. 4475/2017. Αύξηση του αφορολόγητου για συνταξιούχους στις 10.000 ευρώ. Επαναφορά του επιδόματος τέκνου εφόρου ζωής στις συνταξιοδοτούμενες μητέρες. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επανίδρυση ΣΕΠΕ, τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κ.λπ.
Να σημειωθεί ότι της εκδήλωσης προηγήθηκε workshop της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λάρισας, με τίτλο «Γνωρίζεις τα εργασιακά σου δικαιώματα;», στο πλαίσιο του οποίου ο κ. Τεμπονέρας περιέγραψε το υπάρχον εργασιακό πλαίσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass