Το Δημόσιο σε πορεία καινοτόμων λειτουργιών

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 15:03

Σχεδιάζοντας και οργανώνοντας το μέλλον του δημόσιου τομέα,

θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του επιστημονικού συνεδρίου που ξεκίνησε προχθές και ολοκληρώθηκε χθες στη Λάρισα στο «Πάρκο Καινοτομίας-JOIST» από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιό του, αναδείχθηκε η σημασία της καινοτομίας στον δημόσιο τομέα, σε διάφορους τομείς και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν και εφαρμόζονται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν από δημόσιους φορείς και οργανισμούς. Συγκεκριμένα, την έναρξή του έκανε ο κ. Αναστάσιος Βασιλειάδης ιδρυτής του Πάρκου Καινοτομίας «JOIST» και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως: «Ό,τι καινοτόμο κι αν κάνουμε, βασική προϋπόθεση είναι η εκπαίδευση των στελεχών κάθε οργανισμού, είτε δημόσιος είτε ιδιωτικός, που θα εφαρμόσει στην πράξη την ψηφιακή καινοτομία, ώστε να επιτευχθεί το θεμιτό αποτέλεσμα».
Ακολούθησε ομιλία της κ. Νίκης Δανδόλου, ειδικής γραμματέα διαχείρισης προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με θέμα «το νέο ΕΣΠΑ ως καταλύτης του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα». Η κ. Δανδόλου, παρουσίασε τη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης του προσωπικού του δημόσιου τομέα, τους τομείς όπου υπάρχει ενδιαφέρον και πεδίο ανάπτυξης π.χ. η αγροτοδιατροφή, επιστήμες υγείας και η φαρμακευτική, οι ψηφιακές τεχνολογίες, η αειφόρος ενέργεια, το περιβάλλον κ.ά., ενώ τόνισε ότι υπάρχει ειδική στόχευση στο ΕΣΠΑ στην έρευνα, στην καινοτομία, με χρηματοδοτήσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και Ερευνητικών Κέντρων.
Αναφέρθηκε επίσης στην εκπαίδευση-επιμόρφωση των στελεχών του ελληνικού Δημοσίου, που πραγματοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και υποστήριξε ότι είναι αναγκαία, αφού «αλλιώς δεν θα μπορούν να συνεισφέρουν στην εφαρμογή των καινοτομιών στο δημόσιο».
«Δεν έχει νόημα να αναβαθμίσουμε λειτουργίες του δημόσιου τομέα αν δεν έχουμε εκπαιδεύσει το προσωπικό του για να τις χειρίζονται και για να τις εξελίξουν» τόνισε η κ. Δανδόλου.
Ακολούθησαν θεματικές συνεδριάσεις και στρογγυλά τραπέζια για την καινοτομία και την εκπαίδευση στελεχών του δημόσιου τομέα στην ψηφιακή εποχή, για επαγγελματικές δεξιότητες και μονοπάτια καριέρας, για την «πράσινη» ενεργειακή καινοτομία στην τοπική αυτοδιοίκηση, για τη σημασία της έξυπνης διασύνδεσης πόλεων και τεχνολογίας, για την καινοτομία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, για την καινοτομία στη δημόσια διακυβέρνηση, για την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας κ.ά.
Λ.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass