Η ΕΠΟΜΕΑ Τυρνάβου ξεκίνησε τη λειτουργία της

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 13:30

Η ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών) ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία της στον Δήμο Τυρνάβου και περιμένει όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην ομάδα που αποτελείται από εθελοντές διασώστες οι οποίοι εκπαιδεύονται άρτια από επαγγελματίες εκπαιδευτές με σκοπό την προστασία της φύσης, της περιουσίας και της ζωής όλων των πολιτών! Η ΕΠΟΜΕΑ ξεκίνησε το 2003 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πλέον απαριθμούν τις 18 ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Η δράση της είναι πολυφασματική μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η ΕΠΟΜΕΑ σύμφωνα με τον πρόεδρο του παραρτήματος Λάρισας Αναστάσιου Μπατζιόλα αναλαμβάνει κάθε περίπτωση διάσωσης, απεγκλωβισμού, αντιμετώπισης καταστροφών, τηλεπικοινωνίες, μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας και είναι σε θέση μετά από την εκπαίδευση να συνδράμουν ουσιαστικά αλλά και ψυχολογικά.
Ένα από τα σημαντικότερα επίπεδα εκπαίδευσης που προσφέρει είναι οι πρώτες βοήθειες. Μέσω αυτών ο κάθε πολίτης μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά του, αλλά και τους γύρω του σε οποιαδήποτε περίπτωση ανάγκης. Όπως εξηγεί στην «Ε» ο πρόεδρος ‘’η χειρότερη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση είναι αυτή που δεν έγινε ποτέ’’, καθώς οι απλές γνώσεις ΚΑΡΠΑ σώζουν ζωές, ώσπου να καταφτάσει το 166. Μέσα από τα σεμινάρια της ΕΠΟΜΕΑ που διαρκούν 4 ώρες περίπου, οι πολίτες αποκτούν πιστοποίηση πρώτων βοηθειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Για να συμμετέχει ένας πολίτης στις ομάδες των Επίλεκτων Ομάδων Ειδικών Αποστολών θα πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς το βασικό σχολείο εκπαίδευσης, το οποίο καλύπτει βασικές γνώσεις διάσωσης. Πρώτες βοήθειες, διασώσεις, απεγκλωβισμό, αντιμετώπιση καταστροφών, τηλεπικοινωνίες.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Οι εκπρόσωποι της ΕΠΟΜΕΑ βρίσκονται εκεί για να ενημερώσουν και να απαντήσουν σε κάθε ερώτημα, ενώ να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις γίνονται κάθε Κυριακή για τη διευκόλυνση των εργαζομένων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο 6989-089.848.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass