«Το ΠΑΣΟΚ στη «μάχη των μαχών» για δωρεάν Δημόσια Υγεία»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 13:15

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, τοποθετήθηκε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:


«Δίνουμε τη «μάχη των μαχών» για να περιφρουρηθεί το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας για όλους, να σωθεί το γέννημα του ΠΑΣΟΚ που έγινε συλλογικό κεκτημένο του Ελληνικού Λαού, να κρατηθεί όρθιο το αποκούμπι των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Δεν διδαχθήκατε τίποτα στη ΝΔ από το μεγάλο δύσκολο μάθημα της πανδημίας, όπου το ΕΣΥ απέδειξε την αξία του.
Η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, έχει διαβρώσει και τον χώρο της Υγείας, πλέον δεν είμαστε όλοι ίσοι ούτε καν στον αγώνα μπροστά στην αρρώστια και στα θάνατο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που έχει περιέλθει σε οριακό σημείο.
Σήμερα όλοι οι προοδευτικοί δημοκράτες πολίτες, λέμε ένα δυναμικό και αποφασιστικό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Συστήματος Υγείας, στην ανατροπή της θεμελιώδους βάσης του ΕΣΥ που είναι η δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους, στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και στη μετατροπή του ύψιστου δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, της Υγείας, σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς.
Ενωμένοι λέμε ΝΑΙ στην τεκμηριωμένη, ρεαλιστική, σύγχρονη δέσμη προτάσεων, που παρουσίασε ο πρόεδρός μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τις 8 μεγάλες τομές για ένα ΕΣΥ αναγεννημένο και ισχυρό, που σπάει ανισότητες, που καλύπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας. ΝΑΙ στην ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένη δημόσια υπηρεσία, με ισχυρές δομές σε κάθε περιφέρεια.
Στο ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία. Σε σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία. Στη δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ. Σε ειδική μέριμνα για την Υγεία στα νησιά. Στη λειτουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης. Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass