Το 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας στη Σόφια

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2022 14:09

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Επίσκεψη αδελφοποίησης έκανε πρόσφατα το 1ο Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.) Ελασσόνας στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το 1ο Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Ελασσόνας έχει αδελφοποιηθεί με το Εθνικό Λύκειο Μαθηματικών και Φυσικών Σπουδών (NPMG). Το NPMG είναι ένα κρατικό Λύκειο στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας «St. Kliment Ohridski» και η αδελφοποίηση ήταν πρόταση της καθηγήτριας (ΠΕ04.4) του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας κ. Βασιλικής Αδαμούλα και της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου και διδάσκουσας στο NPMG Βενέτα Αγγέλοβα.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας «αγκάλιασε» την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη. Δυστυχώς, όμως, η Βενέτα Αγγέλοβα ...έχασε τη «μάχη» με τον Covid και δεν ήταν παρούσα στη συνάντηση.
Στο Εθνικό Φυσικό και Μαθηματικό Λύκειο της Σόφιας, φοιτούν πάνω από 1.000 μαθητές και μαθήτριες σε 40 τάξεις, χωρισμένες στα ακόλουθα προφίλ: Μαθηματικά και Πληροφορική, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Βιοτεχνολογία, Επιστήμες της Γης. Η εισαγωγή στο σχολείο και η δημιουργία προφίλ των σπουδαστών, πραγματοποιούνται μέσω κοινής εκπαιδευτικής εργασίας- εξέτασης με τις αρμόδιες σχολές του Πανεπιστημίου της Σόφιας. Σε όλα τα τμήματα έχουν βελτιωμένη μελέτη αγγλικών, μαθηματικών και τεχνολογίας πληροφοριών. Η αποφοίτηση από το Λύκειο ολοκληρώνεται με εξέταση που διενεργεί η Π.Ε. Η υψηλή βαθμολογία σε αυτή την εξέταση αναγνωρίζεται ως επιτυχής διαγωνιστική εξέταση στο Πανεπιστήμιο. Στόχος της αδελφοποίησης είναι η δημιουργία δεσμών μεταξύ των μαθητών σε θέματα ενδιαφέροντος, η διερεύνηση αντικειμένων κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων.
Οι καθηγητές που ανέλαβαν να συνοδέψουν τους μαθητές ήταν η κ. Ελένη Σαμαρά, η κ. Φανή Τζέβου, η κ. Ελένη Τσακνάκη και ο διευθυντής του σχολείου κ. Πέτρος Δημοβέλης. Η συνάντηση έγινε στον χώρο του σχολείου. Υπήρξε ένας σύντομος χαιρετισμός από τους διευθυντές των δύο «αδελφών» σχολείων. Έγινε επίδοση των δώρων που είχαν στείλει ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ένα ακριβές αντίγραφο της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας, και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας, ένα λεύκωμα της πόλης, τα οποία και θα τοποθετηθούν σε ειδική προθήκη στην είσοδο του σχολείου.
Η ομάδα των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Λυκείου της Σόφιας έχει προσκληθεί να επισκεφθεί το 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας τον προσεχή Μάρτιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass