Νέα έργα δρομολογούν ΟΣΕ και Δήμος Κιλελερ

ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2022 16:14

Τον πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Πατέρα συνάντησε στην Αθήνα ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. Στη συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν μια σειρά θέματα που αφορούν τον Δήμο και τον Οργανισμό. Αρχικά συζητήθηκε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην τοπική Κοινότητα Χάλκης από πλημμυρικά φαινόμενα, εξαιτίας του μικρού πλάτους των σιδηροδρομικών γεφυρών, τόσο για τις σιδηροδρομικές γραμμές όσο και για τον παράπλευρο δρόμο για τα αυτοκίνητα. Ο πρόεδρος του ΟΣΕ δεσμεύτηκε, για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, να συνταχθεί μελέτη για την κατασκευή νέας γέφυρας, μεγαλύτερου πλάτους προκειμένου να απελευθερωθεί η κοίτη του ποταμού από τη στένωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της ασφαλτόστρωσης από τον Δήμο Κιλελέρ «αγροτικού δρόμου» παραπλεύρως της σιδηροδρομικής γραμμές Λάρισας-Βόλου, στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Χάλκης έως τον οικισμό του Μόδεστου της τοπικής κοινότητας Μελίας, συνολικού μήκους περίπου 4 km. Ένα μέρος του συγκεκριμένου δρόμου ανήκει στον ΟΣΕ ο οποίος ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου από τον Δήμο Κιλελέρ. Αυτή θα πραγματοποιηθεί άμεσα και η κατασκευή του προβλέπεται να ξεκινήσει μέσα στο 2023. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να ασφαλτοστρωθεί ολόκληρο το οδικό δίκτυο παραπλεύρως των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ εντός των ορίων του Δήμου, από τις αρχές της ΔΕ Πλατυκάμπου έως το τέλος της ΔΕ Αρμενίου.
Τέλος ο Δήμαρχος αιτήθηκε τον έλεγχο καλής λειτουργίας των Αυτομάτων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ), καθώς και την τοποθέτηση ανάλογων συστημάτων σε τυχόν αφύλακτες διαβάσεις κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου, εντός των ορίων του Δήμου Κιλελέρ. Τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ελέγχου των ΑΣΙΔ, καθώς με την ηλεκτροκίνηση των συρμών και την επικείμενη ασφαλτόστρωση του παράπλευρου δρόμου των σιδηροδρομικών γραμμών προβλέπεται να αυξηθεί η ήδη μεγάλη κίνηση αγροτικών και όχι μόνο οχημάτων στην περιοχή.
Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα παρευρέθηκε και ο διευθυντής Συντήρησης της γραμμής Ε. Χριστογιάννης. Διαπιστώθηκε δε η θετική ανταπόκριση από τη διοίκηση του ΟΣΕ για την πραγματοποίηση των έργων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass