«Στα όρια της προβοκάτσιας οι θέσεις του Βασ. Ζωγράφου...»

ΑΠΑΝΤΟΥΝ 7 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΥΘΕ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΧΕΛΩΟΥ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2022 13:10

«Θλιβερή και πολιτικά ανέντιμη πράξη», αλλά και «υποβολιμαία ενέργεια, στα όρια της προβοκάτσιας…» χαρακτήρισαν την προσπάθεια του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Ζωγράφου να ταυτίσουν τους πολιτικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης, αλλά και του

περιφερειάρχη για τα έργα του Αχελώου με την Επιτροπή Διεκδίκησης επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας σε άρθρο του το προηγούμενο Σάββατο, επτά μέλη της Ε.Δ.Υ.ΘΕ. σε απάντησή τους στην οποία αναφέρουν:
«Το περασμένο Σάββατο στις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας σας δημοσιεύτηκε ένα μακροσκελές άρθρο του κ. Βασίλη Ζωγράφου (ΒΖ), μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συντονιστή της ΝΕ Λάρισας, με τίτλο «Ο Αχελώος, η ΝΔ, ο κ. Αγοραστός και η ΕΔΥΘΕ».
Ομολογουμένως αισθανθήκαμε μεγάλη έκπληξη που ο αρθρογράφος, στην προσπάθειά του να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για τις θέσεις τους στα έργα Αχελώου, εντελώς ανεύθυνα και προκλητικά, ενέπλεξε σε αυτήν και την Επιτροπή Διεκδίκησης επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ.), ταυτίζοντας αυθαίρετα ένα κόμμα και ένα πολιτικό-αυτοδιοικητικό στέλεχος που ασκούν εξουσία, με μια ένωση προσώπων κάθε πολιτικής απόχρωσης, που το μόνο που τους συνδέει είναι οι κοινές αγωνίες για το μείζον υδατικό, οικολογικό, αναπτυξιακό πρόβλημα της Θεσσαλίας (και όχι περιοριστικά στα «έργα Αχελώου» όπως έντεχνα προσπάθησε να το περιορίσει ο κ. Β.Ζ.).
Είναι προφανές ότι αυτή η θλιβερή και πολιτικά ανέντιμη πράξη, ιδιαίτερα όταν την υπογράφει ένα έμπειρο πολιτικό στέλεχος σαν τον κ. Β.Ζ. που είναι σε θέση εύκολα να αντιληφθεί αυτές τις διαφορές, μόνο τυχαία δεν είναι!
Πρόκειται σαφώς για υποβολιμαία ενέργεια, στα όρια της προβοκάτσιας, με ευθεία στόχευση το κύρος και την αξιοπιστία της Επιτροπής μας.
Είναι σε όλους γνωστό ότι η ΕΔΥΘΕ δραστηριοποιείται έντονα και συστηματικά στο θεματικό πλαίσιο που προαναφέραμε, το οποίο αντικειμενικά έχει ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ χαρακτήρα.
Η δράση μας και η συνακόλουθη κριτική που ασκούμε σε όσους κυβερνούν (ή κυβέρνησαν κατά το παρελθόν) καθώς και όσους επηρεάζουν τις επιλογές στον κρίσιμο τομέα Διαχείρισης των Υδάτων, είναι λογικό πολλές φορές να ενοχλεί, ειδικά εκείνους που δεν άφησαν καθόλου θετικό αποτύπωμα στο υδατικό-οικολογικό ζήτημα της Θεσσαλίας.
Και φυσικά γινόμαστε ακόμη πιο «δυσάρεστοι» επειδή οι θέσεις μας δεν εξυπηρετούν ταπεινά συμφέροντα ούτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ενώ παράλληλα δεν υποτάσσονται στις κάθε είδους ιδεοληψίες.
Αυτή λοιπόν η ανεξάρτητη στάση μας είναι που ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Έτσι ο κ. Β.Ζ. (ή και όσοι συνέβαλαν στη σύνταξη αυτού του κειμένου) θεώρησε βολικό, ανάμεσα στις ιδεολογικοπολιτικές προσεγγίσεις του για τον «αναχρονιστικό καπιταλισμό» και τον «φιλελευθερισμό», να συμπεριλάβει και την Ε.Δ.Υ.ΘΕ. σε αυτήν την προεκλογικού τύπου αντιπαράθεση με τη ΝΔ και τον περιφερειάρχη, προφανώς με την ελπίδα να θολώσει τα νερά και να μειώσει την εμβέλεια των θέσεών μας.
Δυστυχώς όμως για τους εμπνευστές αυτής της αθλιότητας ο κόσμος της Θεσσαλίας γνωρίζει, αφενός την προσωπική πορεία εκείνων που πλαισιώνουν την Ε.Δ.Υ.ΘΕ., αφετέρου τη θαρραλέα αμφίπλευρη κριτική που ασκούμε σε όσους έχουν ευθύνη για το υδατικό πρόβλημα, στοιχεία που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σε κάποιους για να ξεγελάσουν το ευρύτερο κοινό.
Και επειδή δεν θεωρούμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως αφελείς, βάσιμα εικάζουμε πως η απαράδεκτη αυτή τακτική που τώρα επέλεξαν, πιθανότατα στοχεύει και στο εσωτερικό του πολιτικού τους χώρου, όπου όλο και περισσότερα ερωτήματα εγείρονται για τις θέσεις του κόμματος στο υδατικό γενικά και τα έργα Αχελώου ειδικότερα.
Όλος αυτός ο κόσμος, και ειδικά αυτοί που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα τελευταία χρόνια και δεν επηρεάζονται από την «εσωτερική» διχαστική λογική και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος, έχουν κουραστεί από τις άγονες αντιπαραθέσεις «υπέρ» ή «κατά» της εκτροπής και εύλογα αναζητούν απαντήσεις σε τι τελικά θα βλάψει η ολοκλήρωση των ημιτελών έργων επενδυμένης αξίας 500 εκατ. ευρώ που κατασκευάστηκαν με τα «δικά» μας χρήματα!
Δυσκολεύονται επίσης να εξηγήσουν, εφόσον η κυβέρνηση Τσίπρα, πολιτικά και διοικητικά είχε «απεντάξει» το έργο αυτό από τον υδατικό και ενεργειακό σχεδιασμό της και αφού, όπως προβάλλουν ως εμπόδιο, δεν διέθετε «κοινοτική χρηματοδότηση» για τα υπόλοιπα 200-250 εκατ. ευρώ που απαιτεί η ολοκλήρωσή τους, ΓΙΑΤΙ δεν προχώρησαν με απόφαση της Βουλής, στην οριστική ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ τους;
Και οι απορίες μεγαλώνουν όταν, ειδικά οι Θεσσαλοί που έχουν βιωματική εμπειρία από τις πλημμύρες, γνωρίζουν πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην περιοχή των έργων, αφού παραμένουν εγκαταλειμμένοι τεράστιοι όγκοι σκυροδεμάτων και χωματισμών που έχουν «μπαζώσει» το ποτάμι, προκαλώντας επιπλέον μεγάλη οικολογική καταστροφή.
Σήμερα όμως που έχουν οριστικά εξαντληθεί τα περιθώρια της έως τώρα τακτικής τους (δηλαδή να μην «αγγίζουν» το καυτό θέμα των έργων Αχελώου προς αποφυγή πολιτικού κόστους), έχει έλθει η ώρα για απαντήσεις και, τουλάχιστον οι φίλοι του κόμματος, δικαιούνται να γνωρίζουν τι ακριβώς θα πράξει η κυβέρνησή «τους» σε περίπτωση εκλογής του κ. Τσίπρα. Άραγε θα διαθέσει (χωρίς κοινοτική στήριξη....) ακόμη τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από «δικά» μας χρήματα για την κατεδάφιση των έργων και την αποκατάσταση του ποταμού ή θα αναπροσαρμόσει τις αδιέξοδες πολιτικές της επιλογές ολοκληρώνοντας και λειτουργώντας τα έργα;
Να λοιπόν κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που εμείς είμαστε ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι στις θέσεις και στις διεκδικήσεις μας, οι οποίες σημειωτέον έχουν απόλυτη ισχύ στις οποιεσδήποτε πολιτικές συνθήκες ή/και στις ιδεολογίες που ενδέχεται να γνωρίσει στο μέλλον ο τόπος αυτός.
Κανέναν δεν επιδιώκουμε να εξαπατήσουμε και γι’ αυτό δεν έχουμε πρόβλημα «να κοιτάξουμε στα ματιά» (όπως μας προκαλείτε), όχι μόνο τους αγρότες αλλά και όλα τα στρώματα του λαού στη Θεσσαλία, που το υδατικό ζήτημα συνολικά καθώς και τα έργα Αχελώου έχουν ΑΜΕΣΗ επίδραση στην καθημερινή τους ζωή, στις προοπτικές της περιοχής μας και στο πώς θα ζήσουν σε αυτήν οι επόμενες γενιές.
Τέλος θα θυμίσουμε στον κ. Β.Ζ. πως αντιπροσωπεία της ΕΔΥΘΕ επισκέφθηκε, με πολύ καλή διάθεση, και παρουσίασε τις διεκδικήσεις της στην τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπου, αφού με επίσης καλή διάθεση μας άκουσαν, δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το αίτημά μας για μια συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι που όμως ακόμη εκκρεμεί.
Μήπως τελικά να υποθέσουμε ότι το δημοσίευμα του κ. Ζωγράφου και όσων συνέπραξαν σε αυτό είναι η οριστική απάντηση στο αίτημά μας αυτό;»
Το κείμενο υπογράφουν οι:
Αλεξάκος Φώτης, πρώην νομάρχης, πρώην δήμαρχος Καρδίτσας.
Αρχοντής Δημήτρης, πρώην δήμαρχος Καρδίτσας.
Αρχοντής Χαρίλαος, αγρότης.
Γιαννακός Κώστας, πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας.
Γκούμας Κώστας, πρώην πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ.
Μπαρμπούτης Τάσος, μέλος ΔΣ ΕΘΕΜ.
Χατζής Γιώργος, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass