Το Μουσικό Σχολείο στα Τρίκαλα

ΕΨΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2022 14:20

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, συνεχίζοντας τη δράση του με εκπαιδευτικές επισκέψεις, πραγματοποίησε για το τμήμα Γ2 Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, ημερήσια επίσκεψη στον νομό Τρικάλων.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τη συνοδεία των καθηγητριών μουσικής κ. Δήμητρας Βρούζου, κ. Βασιλικής Κοσμάνου και κ. Βασιλικής Ντριγκόγια, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων και έψαλαν από τις Καταβασίες των Χριστουγέννων την Ωδή α’ «Χριστός γεννάται δοξάσατε». Εκεί είδαν σήμαντρα και τάλαντα, λειτουργικά μουσικά αντικείμενα για τη μοναστική κοινότητα, ενώ τους υποδέχτηκε και τους ξενάγησε μοναχή της μονής και προσκύνησαν την Αγία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους.


Στη συνέχεια παρακολούθησαν στο Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων ενδιαφέρουσες προβολές με θέματα από τη Μυθολογία, τον Όλυμπο, τη Γεωλογία και την Ιστορία των βράχων των Μετεώρων όπως και των Ιερών Μονών. Εκεί τραγούδησαν και παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων.
Έπειτα, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στο Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα και ενημερώθηκαν για τα είδη της πανίδας και της χλωρίδας, καθώς τα δύο μουσεία προβάλλουν στις προθήκες τους περίπου 350 είδη ζώων και 250 είδη μανιταριών.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμπλήρωσαν σε ομάδες φύλλο εργασίας, εξερευνώντας τον κάθε «σταθμό» της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης. Έκλεισαν την ημέρα τους, περνώντας όμορφα και διασκεδαστικά στον ξεχωριστό Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα.
Ήταν μια ιδιαίτερα χαρούμενη και πολυδιάστατη εκπαιδευτική εμπειρία που σίγουρα την ευχαριστήθηκαν παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass