Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο φως» για 44 έργα στον Αγροτικό Εξηλεκτρισμό

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2022 14:20

Δεκαοκτώ αρδευτικά έργα και είκοσι έξι κτηνοτροφικά εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 480.583,11 ευρώ, εκ των οποίων 138.068,84 είναι από Δημόσιες Επενδύσεις, μετά την έγκριση συμπληρωματικού προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού 2022, από την Τοπική Επιτροπή Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.


Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι έχουν τις προϋποθέσεις ένταξης, καθώς και όσοι υπέβαλαν αίτηση το έτος 2020 και δεν αποπλήρωσαν έγκαιρα τη συμμετοχή τους. Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα, καθώς μπορούν να κάνουν χρήση, τόσο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όσο και οι κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης.
«Ακόμα ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των ανθρώπων της παραγωγής προχωρά από την Περιφέρεια. Εντάσσουμε στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας 44 προτάσεις που κατατέθηκαν προς χρηματοδότηση» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και για το 2022, μέσω του Προγράμματος «Αγροτικού Εξηλεκτρισμού» χρηματοδοτούμε την κατασκευή δικτύων για την ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής. Βοηθάμε τους ανθρώπους της υπαίθρου να μείνουν στην παραγωγική διαδικασία. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος επιτυγχάνεται η ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων παραγωγικών εκμεταλλεύσεων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής με μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο. Ουσιαστικά ενισχύονται οι υποδομές σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται πολλοί νέοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, ώστε υπό καλύτερες προϋποθέσεις να παραμείνουν στη γη που επέλεξαν να εργαστούν. Δίνουμε την ευκαιρία στους παραγωγούς να εκσυγχρονίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα. Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους ωφελούμενους φορείς (επαγγελματία αγρότης, αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, ΤΟΕΒ, ΟΤΑ) και τη ΔΕΗ» προσθέτει ο περιφερειάρχης.