Εργα 12,7 εκατ. ευρώ το 2023 στα Φάρσαλα

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ Η ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ «ΠΑΡΟΥΣΑ»

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2022 14:50

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Τα 12,7 εκατ. ευρώ αναμένεται να αγγίξει το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 στον Δήμο Φαρσάλων που ψηφίστηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, ξεπερνώντας το 50% του προϋπολογισμού του Δήμου σε έργα, ενώ προστίθενται και οι ταμιευτήρες σε Ναρθάκι και Δίλοφο και άλλα έργα προϋπολογισμού επιπλέον 24 εκατ. ευρώ. Η συνεδρίαση όμως έκρυβε έκπληξη προς την ψήφιση...
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
“Οι υπηρεσίες μας έχουν καταρτίσει ένα απολύτως ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο τεχνικό πρόγραμμα που σε αριθμούς αγγίζει τα 12,7 εκατ. ευρώ, στα οποία όμως πρέπει να προσθέσουμε και τα σχεδόν 24,5 εκατ. ευρώ για τα έργα με τις προγραμματικές της ΔΕΥΑΦ. Τους ταμιευτήρες σε Ναρθάκι και Δίλοφο, το δίκτυο ακαθάρτων, το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων. Επίσης άλλα 4 εκατ. ευρώ πρέπει να συνυπολογίσουμε για τις προτάσεις ένταξης. Εάν σκεφτεί κανείς πως ο προϋπολογισμός του Δήμου μας είναι κοντά στα 24 εκατ. ευρώ, καταλαβαίνει ποιος ακριβώς είναι ο προσανατολισμός μας ως Δημοτική Αρχή, όταν παραπάνω από τα μισά από αυτά, κατευθύνονται σε έργα: Στο τεχνικό μας πρόγραμμα” ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου.
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Άρης Καραχάλιος σημείωσε ως μεγάλη επιτυχία την ένταξη στο «Αντ. Τρίτσης» των ταμιευτήρων σε Δίλοφο και Ναρθάκι κρούοντας το καμπανάκι ότι θα πρέπει να γίνει η υπογραφή της σύμβασης, ώστε να μην κινδυνεύει με απένταξη σε περίπτωση που αλλάξει Κυβέρνηση, ζητώντας να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Για το Τεχνικό Πρόγραμμα σημείωσε πως συμπυκνώνει τα τελευταία πέντε χρόνια τα ίδια έργα. Καταψήφισε η παράταξή του με την αιτιολογία ότι η διάθεση εκατομμυρίων δεν σημαίνει απαραίτητα και ανάπτυξη. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Λελεντζής εκπροσωπώντας της παράταξή του καταψήφισε το τεχνικό σημειώνοντας πως γίνονται έργα αλλά με λάθος τρόπο, δείχνοντας τις απευθείας αναθέσεις. Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Αναγνώστου συμφώνησε με τους προλαλήσαντες και καταψήφισε. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Τριάντης ψήφισε “παρών” λέγοντας ότι θεωρεί λάθος να μην ψηφίζεται ένα τεχνικό πρόγραμμα γιατί είναι έργα για τον τόπο όπως λάθος είναι να μην τηρείται η σωστή διαδικασία προτάσεων από τους προέδρους.
Η δημοτική σύμβουλος κ. Δέσποινα Συροπούλου διαφοροποιήθηκε ψηφίζοντας παρούσα και διεγράφη από τον δήμαρχο. Σε επιστολή που απέστειλε μετά την ανακοίνωση για τη διαγραφή της σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι: Η διαγραφή είναι καλοδεχούμενη. Οι μάσκες έπεσαν. Η αντιδημοκρατική του συμπεριφορά στο μεγαλείο της δείχνοντας τον δήμαρχο και σημειώνοντας ότι “Δεν υπήρξα ποτέ αυτοδιοικητικός «ΙΑΝΟΣ» και ότι θα λογοδοτεί μόνο στον κόσμο. Νωρίτερα ο δήμαρχος την είχε διέγραψε τόσο από τη δημοτική ομάδα όσο και από την παράταξη ζητώντας της τη να επιστρέψει την έδρα. Τελικά το τεχνικό πρόγραμμα έλαβε 9 ψήφους υπέρ, 2 παρών” και 5 κατά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass