«Παράδοξο να μας ταυτίζει με τη ΝΔ ή άλλο κόμμα»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΔΥΘΕ ΣΤΟΝ ΒΑΣ. ΖΩΓΡΑΦΟ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2022 16:45

Είναι παράδοξο να μας ταυτίζει ο συντονιστής της ΝΕ Λάρισας και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Ζωγράφος με τη ΝΔ στο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, καθώς, από τα γραφόμενά μας και για κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, μόνο φιλική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση μας. Πάντως , αναφέρει απαντητική ανακοίνωση της ΕΔΥΘΕ –κρατώντας προφανώς τις αποστάσεις της και από τον ΣΥΡΙΖΑ…- « ...θα περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέσει δημόσια στο προεκλογικό του πρόγραμμα, χωρίς άλλες γενικότητες και υπεκφυγές, εάν και πότε (εφόσον γίνουν κυβέρνηση) θα καθαιρέσουν τα εγκαταλειμμένα έργα Αχελώου, ποια ακριβώς έργα θα πραγματοποιήσουν στο Υδατικό Διαμέρισμα Θεσσαλίας κατά την επόμενη κυβερνητική τετραετία, τι θα πράξουν ώστε να βελτιωθεί η κακή Διαχείριση Υδάτων κοκ.». Ολόκληρη η απάντηση έχει ως εξής: Με αφορμή την επιστολή του κ. Βασίλη Ζωγράφου που δημοσιεύτηκε στις 22/12/2022 στην εφημερίδας σας με τίτλο «Δεν δικαιολογείται ο υβριστικός αντίλογος από την Ε.Δ.Υ.ΘΕ….», στέλνουμε την απάντησή μας και σας παρακαλούμε για τη δημοσίευσή της. Πρόσφατα από τις στήλες της εφημερίδας σας υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Βασίλη Ζωγράφο (ΒΖ), μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρχικά επιχείρησε να ταυτίσει τις διεκδικήσεις και την πολιτική της Ε.Δ.Υ.ΘΕ. με εκείνη της ΝΔ και του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, κάτι για το οποίο υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά μας.
Mε νεότερη επιστολή του ο κ. ΒΖ, ανάμεσα σε πολλές άλλες αιτιάσεις, παραδέχεται τελικά ότι «δεν ενέταξα την Ε.Δ.Υ.ΘΕ ιδεολογικά στη ΝΔ, ούτε στην παράταξη του κ. Αγοραστού» και εξηγεί πως απλώς αναφέρθηκε «στην κοινή (μας) θέση για τη συνέχιση των έργων Αχελώου».
Το πόσο πειστική και ειλικρινής είναι αυτή η εξήγηση εκ μέρους ενός έμπειρου στελέχους σαν τον κ. ΒΖ ας το κρίνουν οι αναγνώστες του δημοσιεύματος.
Εμείς απλώς θεωρούμε πως όλοι οι καλοπροαίρετοι πολίτες που δεν διακατέχονται από ιδεοληπτική άρνηση των έργων, μέσα από τις θέσεις μας που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν ήδη σχηματίσει γνώμη και είναι απόλυτα πεπεισμένοι πως μόνο ως «φιλική» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση μας απέναντι στην κυβέρνηση για το υδατικό.
Και είναι παράδοξο, εφόσον ο κ. ΒΖ επικαλείται τον «πολιτικό πολιτισμό», να ταυτίζει με τόση ευκολία κάποιους πολίτες με ένα πολιτικό κόμμα (!) μόνο και μόνο επειδή (όπως ο ίδιος παραδέχεται) συμπίπτουν οι θέσεις τους σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα (εκτροπή Αχελώου) !
Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ είχαμε την ευκαιρία προ καιρού να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας δια ζώσης και ελπίζαμε πως ο κ. ΒΖ θα είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει εάν και κατά πόσον οι θέσεις της Ε.Δ.Υ.ΘΕ «ταυτίζονται» με εκείνες της σημερινής κυβέρνησης.
Φαίνεται όμως πως ούτε εμείς (δια ζώσης) ούτε οι θέσεις μας που επανειλημμένα έχουμε δημοσιοποιήσει ήταν αρκετά για να μας κατανοήσουν.
Στη διάθεσή τους λοιπόν να μας ξανακαλέσουν για εκτενέστερη συζήτηση.
Όμως, ανεξάρτητα εάν αυτό θα συμβεί η όχι, και επειδή για την «ταμπακιέρα» (κατά το κοινώς λεγόμενο) δεν διακρίναμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση, θα περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέσει δημόσια στο προεκλογικό του πρόγραμμα, χωρίς άλλες γενικότητες και υπεκφυγές, εάν και πότε (εφόσον γίνουν κυβέρνηση) θα καθαιρέσουν τα εγκαταλειμμένα έργα Αχελώου, ποια ακριβώς έργα θα πραγματοποιήσουν στο Υδατικό Διαμέρισμα Θεσσαλίας κατά την επόμενη κυβερνητική τετραετία, τι θα πράξουν ώστε να βελτιωθεί η κακή Διαχείριση Υδάτων κοκ.
Ευχόμαστε στον κ. Β. Ζωγράφο και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ μια καλή και δημιουργική χρονιά !

- Αλεξάκος Φώτης, πρώην νομάρχης, πρώην δήμαρχος Καρδίτσας
- Αρχοντής Δημήτρης, πρώην δήμαρχος Καρδίτσας
- Αρχοντής Χαρίλαος, αγρότης
- Γιαννακός Κώστας, πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας
- Γκούμας Κώστας, πρώην πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ
- Μπαρμπούτης Τάσος, μέλος ΔΣ ΕΘΕΜ
- Χατζής Γιώργος, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass