Αγροτικό συλλαλητήριο την Κυριακή στον Τύρναβο

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ * ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ, ΦΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2023 13:56

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου με τα τρακτέρ τους, όπως επίσης και στους μαζικούς φορείς, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου απευθύνει με ανακοίνωσή του ο

Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου. Ως ώρες προσυγκέντρωσης έχουν ορισθεί στις 10:30 π.μ. στην Κεντρική πλατεία Αμπελώνα και στην Κεντρική πλατεία Δαμασίου και στις 11:00 π.μ. στην περιοχή των Εξοχικών στον Τύρναβο
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Τυρνάβου και η Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. καλούν και τους συναδέλφους των άλλων χωριών του Δήμου να πράξουν ανάλογα. Στο πλαίσιο και των αποφάσεων της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, διεκδικούν: Ικανοποιητικό πόσα που θα καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες κάθετα τις ποικιλίες ροδακίνων-νεκταρινιών, επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων σταφυλιών, αχλαδιών, κερασιών, αμυγδάλων. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, όπως δίνεται κάθε χρόνο στους εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους. Ουσιαστική επιδότηση σε γεωργικά λιπάσματα-φάρμακα και ζωοτροφές και όχι τα ψίχουλα κοροϊδίας που έδωσε η Κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα. Πλαφόν στην τιμή της Κιλοβατώρας στα 0,7 λεπτά στο αγροτικό ρεύμα. Κατάργηση του προστίμου της πράσινης ενέργειας, αλλά και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Στο σεισμόπληκτο Δαμάσι αποζημίωση σε όλους τους σεισμόπληκτους στο 100% των ζημιών σε α’ και β’ κατοικία, σε αποθήκες, καταστήματα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τις προϋποθέσεις που κάνουν αδύνατη την όποια επισκευή - ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες. Το ίδιο και για τις ζημιές σε γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες. Άμεσα να γίνουν τα απαραίτητα έργα υπογειοποίησης και βελτίωσης στον ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ στον Αμπελώνα, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ύδρευσης χωραφιών και σταβλικών εγκαταστάσεων, όπως τα προηγούμενα χρόνια.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣΟΝΑ
Εξάλλου οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Επαρχίας Ελασσόνας καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά στη σύσκεψη που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 18/1/2023, στις 12.00 μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η σύσκεψη γίνεται με σκοπό «τον προγραμματισμό της δράσης μας στο επόμενο διάστημα, που θα αναδείξει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε και θα αποσπάσει λύσεις και κατακτήσεις, ώστε να συνεχίσουμε την καλλιεργητική και κτηνοτροφική μας δραστηριότητα και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Όλοι στον αγώνα - δεν περισσεύει κανείς».
Ανάλογη σύσκεψη θα γίνει και αύριο Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στα Φάρσαλα.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΓΙΑ
Στο μεταξύ οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας καλούν τους αγρότες της περιοχής Αγιάς σε σύσκεψη, στην ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά μεθαύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 7:00 μ.μ., με θέματα: Ενημέρωση για την ενίσχυση de minimis, αναπλήρωση εισοδήματος για κεράσια, κάστανα, ροδάκινα, αμύγδαλα, άμεση καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, κόστος παραγωγής, ανοιχτές τιμές, ελληνοποιήσεις και συνδεδεμένη ενίσχυση και απόφαση για υλοποίηση της πρότασης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για την Κυριακή 22 Γενάρη.
ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στην υπόλοιπη Θεσσαλία τώρα στο ίδιο πλαίσιο είναι ενταγμένη και η σύσκεψη της Καρδίτσας την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στον Παλαμά, ενώ στα Τρίκαλα προγραμματίζονται συγκέντρωση στις 21 Ιανουαρίου στη Φαρκαδόνα και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην πόλη των Τρικάλων τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Στη Μαγνησία, έγινε σύσκεψη στον Ριζόμυλο, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει στη Ζαγορά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass